Mam mały problem w domu związany z synem. Chciałbym sprawdzić na jakie strony wchodzi. Sieć mamy połączoną poprzez router TP LINK TL-WR740N. Syn ma połączony komputer przez tzw potocznie kabel z routerem.
Czy istnieje możliwość sprawdzenia na jakie strony wchodzi i czy gra online?
Jest pewien problem, bo nie chcę kontrolować jego komputera, jedynie strony i gry w jakie gra online. Wiem, że gra jak on to nazywa w LOLa i chciałbym sprawdzić ile czasu spędza na tej grze, a nie na nauce.
Pakiety antywirusowe maja często moduł kontroli rodzicielskiej. Z tego co pamiętam, to pakiet bitdefendera miał taka opcję. Można było skonfigurować tak żeby otrzymywać raporty co określony czas z odwiedzinami stron. Jak to działało w praktyce, to nie wiem bo nie korzystałem.
Najgorszą rzeczą na świecie jest brak prywatności. Proponuję do kontrolowania komputera dorzucić jeszcze instalację ukrytej kamery w kiblu by obserwować, czy syn dobrze się wypróżnia. Jak zabierać komuś prawo do prywatności, to po całości!
Wszystkie Asusy z AsusWRT i te tanie i drogie w logach maja zakłądke Połaczenia, w której widac IP lokalne komputera iz jakimi adresami IP się ten komputer lokalny łączył, jak na poniższym zrzucie, a adres IP mozna sprawdzic w internecie do jakiego portalu nalezy czy usługi.