mam pytanie czy mozna usunąć te pliki C:\WINDOWS\system32\drivers
Dysk emmc 32 gb? Jeżeli tak, to zwróć laptop do sklepu/kup dodatkowy normalny dysk na system.
Odradzam usuwanie plików W10 na czuja, te sterowniki “po coś są”, 99 niepotrzebnych, a 100 spowoduje BSODY.
ok a jakie pliki są nie potszebne
Wszystkie pliki Windowsa 10 są mniej lub bardziej potrzebne.
Jeżeli na dzień dobry po instalacji Windowsa masz problem z brakiem miejsca na dysku, to problemem jest dysk nie Windows i jego pliki. Jeżeli to kupiony laptop z 32 GB wlutowanej pamięci, to nic tylko oddać/wstawić normalny dysk. Po instalacji Windows nie powinien przekroczyć 25-30GB, nie wiem więc gdzie jest problem…
Bezpiecznie możesz usunąć pliki za pomocą czyszczenia dysku w zaawansowanych, od biedy można usunąć stare punkty przywracania (zostawić 1-2 najnowsze) lub pliki z software distribiution.
a pliki czymcasowe opłaca sie naprzykład temp prefetch itp
… ale nadal nie rozumiem w jakim celu.
Przy normalnym użytkowaniu komputera nie grzebiesz się walcząc o każde 100 MB powierzchni dysku, przecież na dłuższą metę tak się nie da korzystać z systemu. Jeżeli masz mało miejsca, to usunięcie z systemu wszystkich czcionek poza Time New Roman będzie iluzoryczną oszczędnością…
Per analogia: głowa rozbita, to na szycie do szpitala gnasz, nie siedzisz w fotelu myśląc jak z dywanu wywabisz plamy krwi…
o niie juz wiem co to za folder na yt patszałęm i to jak usuniesz C:\WINDOWS\system32\drivers widows rip*
… dlatego Ci mówię, z W10 nie kasuje się plików na przypadł.
Zamiast szukać “jak zwolnić miejsce” rozwiąż problem “pt. mam za mały dysk”.
mam wielki dysk xd
Witam.
Odzyskasz troszkę miejsca
zaznacz SELECT OLD DRIVER i usuń stare sterowniki.
można usunąć stare pliki systemowe.
Nie karmić trolla.