Czy można wybrać sobie numer w play?

Witam. Dziś idę po starter play fresh. Czy mogę sobie wybrać dowolny numer np. wymyślony przez siebie ?

Raczej nie. Kiedyś tak było, jak Play zaczynał dopiero co działać i wiem, że taka opcja była, bo dwóch kumpli i kuzyn wybrali sobie. Teraz to jedynie możesz wybrać jeden z tych, które są na starterach wypisane albo przenieść jakiś swój stary nr do Play. Ja przenosiłem. Ok. 3 tyg. to trwało.

A tak szczerze, to po co Ci jakiś tam fajny nr? Przecież każdy Cie ma wpisanego w książkę i wybiera po wpisie w telefonie, a nie wpisując nr. Łatwy nr moim zdaniem przydatny jest wtedy, gdy świadczysz jakieś usługi lub masz jakąś firmę i chcesz go umieścić na wizytówkach/ulotkach/szyldach.

Biorąc w abonamencie jak i w mix-ie można na 100% wybrać ale na kartę raczej nie. Chociaż jak dziś będziesz w salonie to się dowiesz :wink: i jak możesz to napisz czy można czy nie dla potomnych.

jeśli chodzi “na kartę” przez ciebie wymyślone numery nie możesz wybrać , tylko z pośród jakie mają na miejscu przypisane do karty sim :smiley: