Czy można wyłączyć coś co było wyłączone ?

Cześć
dziwne pytanie ale zastanawia mnie ten fakt po rozmowie z BOK Vectra. Mam pakiet TV + internet 50mb/s, oprócz tego włączono mi pakiet HBO w promocyjnej cenie 1 zł przez pierwsze 3 miesiące. Oczywiście przed upływem terminu złożyłem wymówienie, nic to jednak nie dało bo jakaś tam konsultantka vectry powiedziała że muszę płacić za ten pakiet 30 zł. Dziś przyjrzałem się umowie i jest zapisane że można z niego zrezygnować po 12 mscach, zadzwoniłem a pani z vectry mówi mi że mam pakiet wyłączony , więc ja że mam włączony bo odbieram ten kanał a rezygnowałem z tego. No to powiedziała mi że u niej w mam wyłączony i że powinienem się cieszyć (serio) że mam go za darmo, a następnie wyłączyła mi go. I tak się zastanawiam dlaczego musiałem płacić za coś czego nie było. Czy jakieś prawo chroni mnie jako konsumenta , w tym przypadku odbiorcy sygnału vectry ?

Może wyłączyli, ale kanał przestał działać po określonym przez nich czasie. Na przyszłość załatwiaj wszystko mailowo, zawsze masz dowód na piśmie. Po rozmowie mało kto co pamięta, a zresztą powie, że tak nie powiedział, a nagrań nikt nikomu nie udostępni.

@roobal dzięki za sugestie dot. pisma rezygnacji