Czy można wyłączyć na komputerze przwyracanie systemu?


(Kirin42) #1

Na jakimś forum czytałam, że to w zasadzie niepotrzebne zwykłym osobom tylko w jakiś biurach czy gdzieś tam, a jak wyłączę to oszczędzę miejsce na komputerze i tak zrobiłam, i miejsca przybyło, ale tak się zastanawiam czy na pewno dobrze zrobiłam? Czy naprawdę dla mnie ta opcja była niepotrzebna? A jak będę chciała przywrócić to będę mogła?

PS. Do czego to w sumie potrzebne? Czym się różni to że dam 1% przywracania systemu a dam 12%?


(Samurai) #2

Jeszcze Wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Przywracanie_systemu

Osobiście też mam tą opcję wyłączoną.


(Kirin42) #3

A jak przywrócę system to znikną mi nowe dokumenty np zdjęcia które ściągałam, pliki wordpad a te co usunęłam zostaną przywrócone?


(Dimatheus) #4

Hej,

Nie, przywracanie nie zmienia plików użytkownika (dokumentów, plików audio/video, grafik, etc.).

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Kirin42) #5

Czyli jak ściągnęłam obrazek to on będzie dalej na moim komputerze? A te które usunęłam nie wrócą? A jak ze ściąganym obrazkiem był jakiś robal, wirus to on też zostanie na moim komputerze czy wirus zostanie usunięty a obrazek nie?


(Dimatheus) #6

Hej,

Tak jak pisałem - pliki użytkownika nie są zmieniane przez przywracanie systemu. Jeśli chodzi o wirusy, to najczęściej przywracanie też ich nie obejmuje - tzn. przywracaniem systemu nie da się z nimi walczyć.

Pozdrawiam,

Dimatheus