Witam!
Mam 15 lat (rocznikowo 16) no i w Katowicach będzie koncert donGURALesko, chciałbym na niego pojechać, ale nie wiem jak z nieletnimi…
Tzn. powinno nie być problemów ale muszę mieć pewność Wie ktoś jak z tym jest?
Pozdrawiam
klopas
Witam!
Mam 15 lat (rocznikowo 16) no i w Katowicach będzie koncert donGURALesko, chciałbym na niego pojechać, ale nie wiem jak z nieletnimi…
Tzn. powinno nie być problemów ale muszę mieć pewność Wie ktoś jak z tym jest?
Pozdrawiam
klopas
Na wszelkie “W” weź sobie pisemną zgodę rodziców, ewentualnie pojedź z pełnoletnim, który zdeklaruje wzięcie odpowiedzialności za Ciebie.
Na biletach często jest napisane, kto i jak może wejść. Od szesnastu (w warszawskiej stodole) można wejść samemu, poniżej z opiekunem.
obawiam się że pisemna zgoda to za mało, taki “dokument” można spreparować na poczekaniu…, albo z pełnoletnim opiekunem albo ryzyk-fizyk…
Zawsze powtarzałem że warszawa to jedna wielka wiocha, reszta polski bawi się w specjalnie do tego celu przystosowanych budynkach z cegły :lol:
Onlinemaster hehehe popieram cię w w każdym zdaniu xD
===
Wszystko zależy od ochroniarza, czy wykaże się dobrocią czy nie xD
Ochroniarz może przez takie coś wylecieć z roboty więc to nie zależy od niego tylko od organizatora ;p
Ja np. w Poznaniu nigdy nie miałem problemów z wejściem gdziekolwiek ;-).
Ja w Lublinie, też bez kłopotów tylko trzeba się odpicować xD aby wejść do niektórych ‘budynków’ heheh
chodzi o ubiór? a to spoko, new era jest, koszulka gurala jest (40mln serc), baggy są, AF1 są
czyli nie powinno być problemu większego?
A nie ma jakiejś strony www, gdzie napisane są zasady wstępu na koncert. W tych czasach każda impreza ma jakiś regulamin wystarczy tylko poszperać w necie albo tel. do organizatora
Tak poza tematem to DonGuralEsko gra wypasione koncerty, miałem przyjemność być na jednym po prostu wypas i trzeba być choć raz na jego koncercie
Co do tematu, to jeśli koncert jest w klubie to są dwa wyjścia:
Bez dowodu nie wchodzisz.
Przed północą do domu.
Kluby niestety nie respektują nieletnich, bywam na różnych melanżach i niestety często policja odwiedza kluby w ramach kontroli i kto nie ma dowodu przy sobie (nawet jeśli jest pełnoletni) to wyjazd do domu a kluby nie chcą ryzykować, bo dostają kary za wpuszczanie nieletnich i żadna pisemna zgoda od rodziców nie pomoże.
Bierz pod uwagę, że Gural jak i inni raperzy przeważnie grają koncerty po supportach i przeważnie koło północy a najczęściej między 22 a północą, więc lepiej dowiedz się jak planowany jest koncert abyś nie załapał się tylko na supporty.
Jeśli jest organizowany przez miasto w ramach na przykład dni danego miasta to z pełnoletnością nie ma żadnego problemu, ponieważ organizatorem jest urząd miasta i on dba o porządek, tj. zatrudnia ochroniarzy, policja, straż i pogotowie są o wszystkim powiadomieni i są w stanie tzw. gotowości a imprezy przeważnie i tak kończą się o północy, nawet te hiphopowe.
Pozdrawiam!
jakby to coś dało to mogę sobie tymczasowy wyrobić
z tego co zaobserwowałem to najczęściej grają po 22:00
tzn. na pewnym forum były sposoby na wyrobienie sobie dowodu w domu, wygląda jak oryginał itd. ale po pierwsze to nielegalne a po drugie jakby ktoś się skapnął no to przerąbane mam dlatego chyba odpuszczę… (chociaż się wsadzi do portfela to będzie jak prawdziwy
)
bo w ogóle to za łażenie po ulicy po 0:00 może policja zgarnąć z tego co się orientuję…
a to będzie w MegaClubie więc chyba nici z tego no szkoda, bo pewnie byłyby kawałki z totemu leśnych ludzi…
Tak też się spodziewałem. Podejrzewam, że bez dowodu mogą nie wpuszczać do tego klubu. Co do podrabiania to klub może i oszukasz ale co zrobisz jak wpadnie policja na kontrolę i wyczają fałszywkę?
Tak poza tematem, to najlepsza płyta to i tak Opowieści z betonowych lasów, jak grał kawałki z tej płyty to był największy szał wśród publiki. Tej płyty nigdzie chyba już nie kupię a tylko tej brakuje mi do kolekcji, chociaż ostatnio udało mi się dorwać Kinematografię oraz Archiwum Kinematografii Paktofoniki to kto wie, może gdzieś kiedyś niespodziewanie trafię i na Opowieści Gurala a na Allegro nie będę przepłacał
Pozdrawiam!
koleżanka z klasy jutro tam jedzie na koncert OSTR, więc spytam ją czy były jakieś cyrki z wejściem do klubu (mówiła o Katowicach ale po wejściu na stronę megaclubu dopiero się skapłem że to tam
)
dam znać w tym temacie jak się czegoś dowiem (tak, dla przyszłych pokoleń )
EDIT:
bezproblemowo jak macie 16-17lat to nie powinno być problemów w megaclubie w Katowicach
gdzie indziej, nie wiem