Wczoraj widziałem ten filmik
To test gry Worms WMD na laptopie z procesorem Intel Core I3 3217U, grafiką GeForce GT 740M 2 GB. Wyszło 115-120 FPS na normalnych (w przypadku tej gry najwyższych bo są dwa warianty: Niskie i Normalne) ustawieniach graficznych z wyłączoną synchronizacją pionową. Taki laptop kosztuje mniej niż 2000 złotych. Ucieszyłem się, bo nie będę musiał płacić ponad 2500 zł na laptop do tej gry. Mój obecny laptop Lenovo G505s posiada APU od AMD a mam w Wormsach od 30 do 70 klatek (zależy od przybliżenia kamery) na obniżonych cząsteczkach i wyłączonym post-processingu, v-syncu i anty-aliasingu, a tu tani laptop z grafiką GeForce 2 GB i 100 klatek na normalnych ustawieniach i wyłączonym v-syncu. Jasno widać, która grafika jest lepsza. Jeśli to faktycznie prawda, to kupuję jednego z tych dwóch laptopów ASUS-a z serii R
Laptop 1: http://www.x-kom.pl/p/262208-notebook-laptop-156-asus-r556lj-xo739d-i3-4005u-4gb-1tb-dvd-gf920.html
Ale nie jestem w 100% pewien, mimo iż pod filmem są moje komentarze z pozytywynymi odpowiedziami. Czekam na Wasze zdanie na ten temat, wtedy będę pewien.