Czy na tym kompie pójdzie vista

Mam problem, mam kompa

1 gb ramu ddr2

procek intel e2180

grafa point of view geforce 7300gt 256mb ddr2

dfi 975x g płyta

Zainstalować xp czy viste, tylko bez takich odpowiedzi że xp najlepszy ponieważ on jest dobry na stare kompy a ten nie jest stary.

Prosze o pomoc

Możesz zainstalowac, ale będzie bardzo kulała. To cos podobnego, jak byś zainstalować XP z 128 RAM

Za mało ramu.Wynik= XP

ile powinno być ramu?

2 gb wystarczy, a i czy na tym sprzecie pójdzie pro street

Na 1gb będą działać podstawowe funkcje i może nie za bardzo wymagające gry.Ale dobrze jak byś dodał jeszcze 1 gb ram

a z prostreetem jak pójdzie a 2gb ramu powinno starczyć na viste?

Z działaniem na 1GB też nie powinno być problemu, ale zalecane jest przynajmniej 2GB, tym bardziej że zamierzasz grać. Nie ma też co robić z Visty pamięciożernego potwora.

dzięki słuchajcie a 3gb by chyba wystarczyło co a na tym kompie jakie gry mi pójdzą ?

Nawet na 1gb gry ci pójdą bo sam też tak mam i patrzcie jaką ja mam kartę graficzną a jaką ma Eidems. Jak mi działają to jej na pewno będą działać.

Dobra zainstaluje viste i co dalej, mam troche sprzętu np. piloty kamerki itp. jezeli podłącze pod viste to wszystko będzie mi działać jak na xp,

Czy zainstalować Viste 32 czy 64 bity

Jeśli nie są to jakieś starocie to powinny ruszyć. Jeśli masz mniej niż 4 GB RAM to w 100% wystarczy Vista 32 bity.

A jak ze sprzętem czy na viscie bedzie pracował jak na xp?

Będzie pracował tak jak na XP.

A tu masz minimum z min. jakie potrzebuje Vista

http://support.microsoft.com/kb/919183

W dzisiejszych czasach do gier zalecane jest od 3 Gb w górę. Możesz wypróbować Win 7 RC 7100 lub Win 7 pre-RTM 7232/7261.