Czy oczyszczanie rejestru jest bezpieczne

Witam.Ja do defragmentacji rejestru używam od dawna (Free Registry Defrag) i osobiście uważam go za dobry program.

Jest banalnie prosty w obsłudze mimo że w wersji angielskiej.Po zainstalowaniu i odpaleniu klikasz na pole ( Analize Registry) program zaczyna analizować rejestr,jak skończy wyświetli na dole info w jakim stopniu rejestr jest pofragmentowany wtedy klikasz na pole

( Compact/Defrag Registry ) Po zakończeniu poprosi o restart komputera oczywiście akceptujesz.komp się wyłącza nastepnie włącza i po sprawie.Program pobrać można np.z tąd http://www.programosy.pl/program,free-r … efrag.html

Pozdrawiam.

Dodane 22.01.2010 (Pt) 21:42

A do czyszczenia kompa ze zbędnych śmieci polecam CCleaner oraz Perfect Utilities ,żaden z nich nic nie namiesza w systemie na standartowych ustawieniach.Jeśli chodzi o Perfect Utilities to ma on szersze zastosowanie i sporo obcji ale do czyszczenia bezpiecznego używaj w zakładce ( System Cleaners) dwóch pierwszych opcji tzn. ( Perfect Disk Cleaner ) i usuń co znajdzie a następnie ( Perfect Registry Cleaner ) i równiez usun co znajdzie.Te programy nigdy nie namieszały mi w systemie a z innymi różnie bywało.

Pozdrawiam.

:o mi Free Registry Cleaner więcej wykrywa od ccleaner

Dodane sobota, 23 stycznia 2010, 16:53

po defragmętacji pc lepiej chodzi