Czy odbiornik USB z klawiatury Endorfy Thock 75 Wireless obsłuży również myszy tego samego producenta?

Czy usb odbiornik z klawiatury Endorfy Thock 75 Wireless obsłuży również mysz tego samego producenta? To znaczy dwa urządzenia podłączone do jednego odbiornika. Dajmy na to Logitech obsługuję tą funkcję?

Logitech obsługuje za pomocą jednego odbiornika kilka swoich urządzeń, ale nie wszystkie. Masz soft unifying i ten starszy, jak znajdzie to działa.

Myślę, że trzeba zobaczyć soft tej firmy i sprawdzić czy w ogóle jest funkcja parowania urządzeń innych.

Takimi rzeczami jak obsługa wielu urządzeń przez jeden odbiornik USB, producent zazwyczaj chwali się w dosyć bezpośredni sposób. Nie widzę o tym wzmianki. Żeby jednak nie zgadywać, zapytaj

…dopiero zastanawiam się nad kupnem. Ale masz rację - jeśli nie wspomina to najpewniej nie obsługuje.

Dozbieram do duetu Logitech.

Tylko nie wymieszaj nowszego Bolta z Logi z starszym Unifying.

Póki co jestem pewien wyboru myszy. Jako, że ze mnie nygus to padło na… Logitech g pro. Co do Klawiatury jeszcze się zastanawiam, ale to wydatek sporo ponad tysiąc. A, że nie narzekam na swój dotychczasowy duet Corsair k55 i m55 (to to bardziej kaprys niż potrzeba)

Z ciekawości się rozglądam.

Jak dla mnie w Logitechu mniej ważne jest to, ze pod jeden odbiornik możesz podpiąć klawiaturę i mysz. Gniazd USB zazwyczaj nie brak. Ciekawsze jest to, że kupujesz klawiaturę i mysz i masz dwa odbiorniki.

Jeden wpinasz do PC’ta, drugi np do laptopa, TV czy innego i możesz szybko przełączać się klikając jeden przycisk na klawiaturze. Z myszką trochę trudniej bo trzeba ją odwrócić - przycisk jest pod spodem.

Logitech ma też aplikację, którą można ustawić tak ze np jak dojdziesz do rogu ekranu monitora to mysz automatycznie przeskoczy np na laptop. Jednak nie udało mi się tej funkcji za nic w świecie zmusić do działania

Z tą ilością portów usb bym nie przesadzał. Kamerka, pad, słuchawki, mysz i klawiatura to już pięć urządzeń, które mam na stałe podłączone do PC. Plus do tego okazjonalnie: drukarka, dyski, pendrive…

gdyby nie

musiałbym żaglować wtyczkami.
Co do podpinania pod inne urządzenia brzmi świetnie tyle, że nie u mnie. Oprócz Stacjonarki mam tylko upośledzonego laptopa - Chromebook’a (tylko do oglądania seriali w łóżku). A do konsoli, skoro do tej pory nie widziałem potrzeby podpięcia klawiatury, to raczej później jej nie znajdę.
Jak pisałem Logitech zainteresował mnie bardziej jako gadżet niż potrzeba. Gram na padzie i nawet procenta potencjału możliwości tego sprzętu nie wykorzystam.
Póki co nie mam wolnego 1500PLN także tak tylko się rozglądam.

To fakt, w dzisiejszych czasach nie brakuje drobiazgów podłączanych pod USB. Często na płycie są dodatkowe złącza USB, które można wyprowadzić na śledziu, czasami da się podłączyć nawet dwa takie śledzie po 2 USB.

Bywa też konektor na USB C.
obraz

Trzeba sprawdzić w instrukcji. Do tego jeszcze jakiś HUB USB3.0 i powinno być wystarczające dla każdego.

O panelu przednim z USB nie trzeba wspominać bo praktycznie każda obudowa go dziś ma.