Witam serdecznie Wszystkich! mam dylemat,a mianowicie: stoję przed trudnym wyborem zmiany pakietu internetu z 2048kb/s( mam zablokowane 90% portów,płace 35 zł)na pakiet 1024kb/s będę miał wtedy odblokowane porty ,ale za to będę musiał płacić 47 zł i będę miał wolniejszego neta o połowę.Chciałbym się was zapytać o radę czy wogóle ta zmiana się opłaca i czy będę mógł grać bez przeszkód w gry typu WoW czy CS (chodzi mi głównie o ping),ile będą mi się mniej więcej strony wczytywały i jaki będę miał transfer?(jest to internet radiowy firma Info-Net Tarnów).Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam
Lepiej bierz 2048kb/s
To jest prędkość internetu a nie pakiet.
Proszę podać czy chodzi o prędkość internetu czy wielkość pakietu internetowego.
Są lepsze alternatywy niż 2048 Kb/s przy pakiecie 1 GB.
A gdzie to jest taki kulawy internet ?? o.O Ja płacę 50 zł za 12 Mbit. Jeżeli grasz w multika, korzystasz ze streamingu to odblokowane porty są nie zbędne.
przepraszam moja pomyłka chodzi o prędkość internetu,niestety niestety mam umowę obowiązującą jeszcze przez 14 miesięcy i ewentualnie mogę zmienić pakiet tylko .
niestety mieszkam na wsi i nie mam jeszcze światłowodów i zostaje mi tylko radiówka ;/ ,nie mogę założyć Neostrady ponieważ mam za stare kable
Czyli chodzi o ofertę ze strony:
http://www.in.net.pl/index.php?page=internet-i
Która taryfa"?
A czy nie dociera tam internet z Play?
dociera nawet moja kuzynka go ma ,ale on ma chyba ograniczony transfer,a pozatym mam jeszcze umowę z obecnym operatorem
– Dodane 11.02.2012 (So) 16:21 –
tak dokładnie ,nazwa taryfy to :“IN24”-EKO NET-24
jeśli grasz online to 1024kb/s bo na zablokowanych portach niestety nie pograsz i nie będziesz mógł korzystać z P2P ping będzie taki sam na 1Mb jak i 2Mb
strony z dużą ilością danych mogą się troszkę wolniej otwierać niż na 2Mb podobnie filmy z YouTube będą wolniej się buforować
Szczerze? Dziwny ten dostawca jakiś, nie kumam tego dlaczego blokuje porty na szybszym transferze i czemu jest tańszy jak ten 1Mb/s też mam radiówkę 1Mb/s płacę 35zł żadnych zablokowanych portów. I tak niedługo zmieniam to na coś szybszego, za 55zł jest 6Mb/s po światłowodzie, realne ściąganie ponad 3Mb/s a nie 120kb/s. Jak zobaczyłem jak u sąsiada się ściąga to się załamałem patrząc na moją szybkość.
On blokuje porty ze względu na niższy abonament, a nie wyższą prędkość
To co jakby były odblokowane by było drożej? Jaki w tym interes ma że ktoś sobie nie pogra, ale ściąga szybciej i płaci mniej? Wytłumacz mi to tak łopatologicznie