Można stworzyć bootowalny obraz ISO z zawartością folderu Recovery Files Jest to oparte na WAIK Windows 7
Mam niższy model - NB500-108 . Zamieniłem 1 GB RAM na 2 GB RAM i Win 7 starter chodzi jak powinien, pierwsza rzecz, jaką zrobiłem - format , lecz zachowałem partycję recovery na pendivie 8 GB
Wystarczy programem Yamicsoft Windows 7 Manager troszeczkę usprawnić pracę systemu - wyłączając zbędne usługi i stosując dodatkowe opcje tzw tunningu Zaznaczam, że nie czyścimy rejestru tylko dostosowujemy opcje W autostarcie pozostawiamy jedynie Synaptic i antywirus - polecam MSE
Windows XP nie obsługuje przetaktowywania CPU w Atomach (powertop)- CPU ciągle jest na pełnej częstotliwości i się grzeje.
Witam…mam taka małą prośbe…dwa tygodnie temu kupiłam toshibe nb550d…i jak juz wyczytałam musze dokupić ram do tez mam tylko 1…wyczytałam że należy odinstalowac wszystkie programy toshiby tylko jako że ja nie bardzo znam się na takim sprzęcie to prosze aby ktoś mi podał dokładnie jakie programy musze pozniej zainstalować żeby wszystko było okej… czekam na odpowiedź…
Xp na Toschiba NB550D dziala szybko ,dołozylem 1 gb ram musisz miec xp ze sterownikami sata inego nie zainstalujesz sciagasz program http://www.dobreprogramy.pl/DriverEasy, … 20522.html dziala troche wolno ale sciagnie wszystkie sterowniki poszukuje tylko jeszcze to karty Atheros sterownika reszta dziala