A więc opłaca się jeszcze kupować ten telefonik ? Teraz mam K800i i denerwuje mnie słaby głośnik, mały wyświetlacz i to że to SE :? Jakoś dość mam Sony Ericssonów bo np porównując k510 i np k810 to wygląd ich softu niczym się nie różni. Dlatego szukam czegoś nowego i zastanawiam się czy w tych czasach n73 to nie jest już stary dziadek baardzo powoolni itp. A i jeszcze jedno - byłby to mój pierwszy fon z symbianem Napaliłem się na gierki N-gage 2.0 i masę aplikacji. Z chęcią posłucham opinii
Ja nie polecam Nokii ogólnie. Mają gorszy soft od SE.
Miałem kiedyś nokię 6233 i świetna była Tylko ja głupi napaliłem się na to 3,2 mpix w K800 i teraz chcę z powrotem jakąś nokię bo moja 6233 świetna była. A w tej cenie N73 spełnia moje wszystkie oczekiwania no i jeszcze symbian 8)
Bo ja wiem, czy się opłaca wymieniać K800i na N73… Raczej nie.
Brałbym jednak jakiegoś smartfona na nowszym symbianie. Chyba że aż tak bardzo zależy Tobie na tych głośnikach - tu ciągle N73 plasuje się w czołówce.
Ale czy z symianem w n73 jest aż tak źle że muli, tnie zawiesza, nowe aplikacje nie działają ?
Na N73 jest masa aplikacji, problem w tym że niektóre egzemplarze N73 bardzo lubią się zawieszać, wyłączać same z siebie itp. Z drugiej strony to wciąż jeden z lepszych telefonów. Aparat jak na telefon bardzo dobry, głośny głośnik i jakość dzwięku.
Ja bym poczekał na jakiś telefon z Androidem i 12 mpix.
A po co Ci tyle megapikseli w telefonie?
Bo nie będę cały czas nosił przy sobie cyfrówki.
Uważam, że telefon powinien być centrum multimedialnym…
No tak, ale chodziło mi o to, że przy takiej optyce nie ma większego znaczenia 5, 8 czy 12 mpix.
Tak więc w komórce wystarczy w zupełności 5 mpix z ksenonem i AF.
Nie masz pojęcia o fotografii, ilość mpix nie jest wprost proporcjonalna do jakości zdjęć! Nie wypisuj głupot!
Mam ten telefon jakieś 2 lata i w sumie mnie jeszcze nie zawiódł. Fakt jest to symbian s60v3 pierwszej edycji wiec brakuje mu kilku funkcji obecnych w nowszych n-kach. Na szczęście nadrobisz to programami dostępnymi w necie. W nowszych wersjach firmware soft działa stabilnie, ale czasami czuć opóźnienie, lecz spokojnie się do tego przyzwyczaisz tak jak ja. Co do gier ngage to n73 chyba nie ma oficjalnego wsparcia. Głośniki grają jak na telefon bardzo głośno i n73 pod tym względem jest nadal w czołówce. Zdjęcia tez robi dobre, nawet bardzo dobre jak na 2 letni telefon z 3.2 Mpx(przy dobrym oświetleniu lepsze niż k800i). Wyświetlacz jest ok. Bateria przy normalnym użytkowaniu trzyma 3-4 dni(1100 mAh).
Oczywiście, mpix to nie wszystko, ale 8 mpix Renoir różni się od kiepskich 5 mpix Viewty…