Czy opłaca się robić lapping procesora?

Może być. Nie myśl za dużo nad tym tylko zrób to. Przecież już pisałeś, że poradnik przeczytałeś a tutaj nie ma żadnej ukrytej wiedzy.

ok jeszcze nie mam jak bo czekam na papier :stuck_out_tongue:

http://wstaw.org/h/d8c73e2b96b/ oto moje dzieło temperatury zaraz dam ponieważ komputer się stresuje :stuck_out_tongue:

No wygląda nieźle.

Jak na razie temperatury sa takie same rożnica 1 stopnia w stressie. Ale nakładałem nowym sposobem pastę termo 2 równoległe linie i nie wiem czy pasta się dobrze rozłożyła 

Zrób tak jak było wcześniej. Wtedy będziesz miał porównanie. Wiem, że jest wiele przeróżnych metod ale jak ja sobie sprawdzałem rożne to zawsze wygrywała metoda rozsmarowywania jak najmniejszą ilością pasty.

ok zrobię i dam wyniki 

Wyczyściłeś procka ze starej pasty po lappingu ?

Rozsmaruj cienko po całej powierzchni, wszystko co srebrne ma mieć na sobie pastę + cienko “liźnij” pastą radiator w miejscu styku z IHS.

Przed lappingiem :

Mi kiedyś na athlonie II x2 250 udało się zbić 5 stopni. Co do odklejania to niech ktoś inny się wypowie. Ja jestem częściej póki co użytkownikiem amd.

no to ładnie :smiley: ale u mnie środek był dość wklęsły dopiero przy gradacji 1200 zlazła całość i była czysta miedź