Czy pasuje kod z 32bit na 64?

Witam, mam laptopa z wgranym Windows 7 32bit. Oczywiście mam nalepkę na dole z kodem. Czy ten kod będzie pasował do wersji 64 botowej?

I takie 2 pytanie, czy jest jakaś możliwość zainstalowania Windows 8 w wesji “trial”? Tak tylko na spróbowanie?

Nie powinno być problemu.

Oficjalnie nie, ale na 100 % nie jestem pewien?

Jesteś uczniem, studentem? 

Pytam bo dla studentów dostęp do oprogramowania Microsoft jest nieco łatwiejszy.

No niestety jestem uczniem technikum jeszcze… Ale mam siostrę na studiach. Nieco łatwiejszy, czyli darmowy czy jak?

Tak, studenci mają, mniej lub bardziej, darmowy dostęp do softu.

Na chwilę obecna jako student mam dostęp to takich systemów:

viochl.jpg

Warto się zainteresować tematem bo to naprawdę dobre rozwiązanie dla uczących się.

Ale ten klucz jest na określony czas? I jak ona jest na studiach związanych z geografią to dostanie taki klucz?

Nieważny jest kierunek, ważne jest to, że jesteś studentem. 

Jak masz siostrę na studiach to wyślij ją do dziekanatu aby zapytała się o to czy uczelnia prowadzi program dla studentów o nazwie DremaSpark.

DreamSpark

Microsoft Student Aktualności

Sprawdź, poczytaj, popytaj się. 

Polecam, sam korzystam i jestem zadowolony.

Teraz masowo studenci będą szturmować swoje dziekanaty aby dostać darmowy soft ;]

Pozdrawiam.

Dzięki wielkie, teraz ma “ferie” ale jak wróci to podejdzie :smiley:

Wiem, sesja trwa :wink:

Nie ma za co :wink:

Pozdrawiam.

windows 8 trial 90 dni wersja testowa http://www.instalki.pl/systemy-operacyjne/download/Systemy_operacyjne/Windows_8.html aktywowana poprostu odlicza ci 90 dni od daty instalacji

Potwierdzam, jest 90 dniowa wersja Windowsa 8 i 180 dniowa wersja Windows Server Poza tym jeśli się nie mylę _tommy_ jest w błędzie, bo to od szkoły zależy czy należy do DreamSparka czy nie (każda szkoła ma inny dostęp do oprogramowania)