Witam! posiadam laptopa lenovo i czy po zmianach w biosie traci się gwarancje? Np. przez update laptopa? I jeśli miałem laptopa bez systemu a jednak na dysku byly jakies partycje, recovery i jeszcze cos to czy mozna je usunąć? nie stracę gwarancji?
Nie.
To znaczy ?
Partycje recovery w laptopie bez systemu ? Coś mi tu śmierdzi zdradą. Jednak - skoro laptop jest BEZ systemu - to partycje recovery są do niczego ne potrzebne (mogą wynikać z procesu produkcyjnego - ale powinny być puste), więc ich usunięcie - nawet GDYBY sprzęt był zakupiony z systemem operacyjnym - nie ma wpływy na gwarancję.
boze… co ja piszę update BIOSU miało być
No poprostu były takie partycje + jakiś tam DOS… Czyli można z dysku usuwać te wszystkie partycje od lenovo bez żadnych obaw?
Tak, możesz je usunąć. Są one bez większej wartości dla Ciebie
To po co w laptopach bez systemu dają już jakieś partycje recovery? Na jednej partycji był chyba nawet win7 home tylko że nie aktywowany O.o
Radziłbym sprawdzić w instrukcji warunki gwarancji lub zadzwonić do sprzedawcy.
Ta partycja jeśli dobrze pamiętam zajmuje ok 1GB i na niej masz Lenovo OneKey Rescue System, u mnie jest wersja 7.0 (model G570). Jak uruchomisz laptopa przyciskiem OneKey (obok włącznika) pokazuje ci się OneKey Recowery do przywrócenia systemu z kopii i System Setup (za bardzo się tym nie interesowałem). Jeśli chodzi o gwarancję to jest ona na sprzęt nie na oprogramowanie (kupiłeś laptopa bez systemy i bez jakiegokolwiek oprogramowania).
Akurat chodzi o ten sam model laptopa Ale partycję już usunąłem