Witam
Czy pójdzie na moim komputerze Fornite??
CPU: AMD Ryzen 3 2200G 3,5GHz
MOBO: ASRock A320M Pro4
RAM: 2x4 GB GOODRAM 2400MHz IRIDIUM White CL15
GPU: Gigabyte Radeon RX 570 GAMING 8GB GDDR5
HDD: Toshiba 1TB 7200obr. 64MB P300 OEM
DVD: LG GH24NSD1 SATA czarny OEM
PSU: Corsair VS650 650W 80PLUS BOX
CASE: SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black
SYSTEM: Windows 10 Home PL 64bit
takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk i to na ultra
Poważnie?? Chcę konkrety bo nie chcę bezsensu pobierać
Polecam trochę samodzielności. Bardzo łatwo znaleźć takie informacje.
Pójdzie Ci “konkretnie”.
Ale tu nie chodziło o pytanie, tylko o pochwalenie się komputerem.
Gubię się - a co w tym zestawie jest do chwalenia się?
Więcej wiary w ludzi. Nie każdy tutaj jest znafcą hardware. Ktoś mógł sobie po prostu kupić gotowy zestaw ale ma nie wielkiego pojęcia o nim a ty już najgorzej oceniasz.
No i tu tkwi problem niby pójdzie a FPS mam w Fornite do 30 FPS
Bo podłączyłeś monitor do wyjścia płyty głównej, nie karty graficznej / dałeś ustawienia Ultra.
Swoją drogą, sam to składałeś? Bo gorzej ciężko było chyba (wolne RAMY, ryzeny lubią szybsze, a 2800, czy 2600 to kwestia 5 zł)
Podłączone do karty graficznej HDMI a integry nie ma pan serwisu instalował i zakładał kartę bo był problem z kablami pci-e było zaplątane w inne kable i schowany był pod zasilacz
Ustawienia low
Jest na low 50 FPS a czasem spadek do 13 FPS tak samo było w integrze
Jest integra, dlatego pytam, bo wygląda tak jakbyś właśnie z niej korzystał (powinno być lepej, ale z taka pamięcią Ram…). Nie wiem czy masz zainstalowane jakieś Catalysty lub inne programy - poza sterownikami - do obsługi karty. Jeżeli tak, to sprawdź jak jest ustawione, która działa. Oczywiście w tle nie masz ządnych obliczeń NASA?
W komputerze nawet Skype nie mam odrazu pobrane od producenta Radeon sterowniki.
Menadżer zadań cały czas jest w tle przerwanie systemowe 1 % użycia
Może jakieś ustawienia karty graficznej bez podkręcenia??
Nie nie, od podkręcania to ty trzymaj się daleko
A jakie masz ustawienia w grze?
Wszystko łów ale pytam o ustawienia w Radeon ustawienia globalne. No nie chcę ruszać podkręcenia
Zostaw standardowe ustawienia globalne, inaczej podkręcać będziesz. Oczywiście jeżeli gra działa na 570. A jaka rozdzielczość? bo low 4K a 320x240 to duża różnica
1920x1080
Jakiś tam doradca Radeona poleca mi włączenie chill ulepszona synchronizacja i vrp czy jakoś tak się nazywa