Tak jak w temacie czy lepiej kupić kartę Micro SDHC 32 GB z Allegro za około 40 zł czy lepiej z punktu sprzedaży telefonów komórkowych bo nowa karta micro SD z punktu sprzedaży telefonów komórkowych kosztuje gdzieś 75 zł 32 GB bo chodzi mi o to, żeby karta nie była uszkodzona i moje pytanie jest takie czy karty Micro SDHC z allegro mogą być uszkodzone jakie jest prawdopodobieństwo, że będą uszkodzone, a jakie, że nie ? Pamiętam raz, że kupował pada z allegro i był uszkodzony to znaczy wszystko działało tylko jeden przycisk czy dwa nie działały.
Może niekoniecznie będzie uszkodzona, ale może być bardzo wolna lub po prostu mieć sfałszowaną pojemność. Za tę cenę nie kupisz dobrej karty o pojemności 32 GB. Na najpopularniejszym serwisie aukcyjnym trzeba też uważać na podróbki kart.
Najlepiej kup kartę klasy 10. Szczególnie jeśli chcesz używać tej karty w telefonie z Androidem, a tym bardziej, jeśli chcesz przenosić aplikację na kartę pamięci. Jak chcesz tanią, a dobrą kartę, to popatrz na karty od takich producentów jak np. A-Data czy GOODRAM, ewentualnie Sandisk (na serwisie aukcyjnym trzeba uważać na podróbki).
To akurat jest przyzwoity sklep stacjonarny z tanim chińskim towarem. Kupowałem u nich kilka rzeczy i zawsze były zgodne z opisem. Generalnie zgadzam się z przedmówcą, ale mimo to kupuję elektronikę na allegro. Wybieram tylko miejsca niedaleko mnie i z odbiorem osobistym (przeważnie sklepy). Najkorzystniejsze oferty i tak przeważnie są korzystniejsze/tańsze od zwykłych sklepów koło mnie.
Nie mówię, że na portalu aukcyjnym nie można kupować kart pamięci czy w ogóle elektroniki. Chodziło mi o to, że po prostu trzeba uważać i kupować od zaufanych sprzedawców, a przede wszystkim dokładnie czytać opis aukcji. Z tymi podróbkami, o których wspomniałem przy Sandisku, to po prostu chodzi mi o to, że prędzej trafimy na podróbkę “dużego” producenta jakim jest Sandisk, a karty “mniejszych” producentów raczej nie są podrabiane.