Czy powinni wymienić wiatrak w ramach gwarancji?

Dobrze, że dodałaś te trzy wyrazy. Przynajmniej wszyscy będziemy wiedzieli na przyszłość jak nie robić. :slight_smile:

Właściwie jak się zastanowić, to bez nieoficjalnej maskotki forum dobreprogramy byłoby tutaj dość smutno.

Wiesz Fiesta!!Dobry pomysł !!

Pytanie podstawowe co do tego BOX’a to jest to Intel czy AMD?

Jeżeli Intel to pewno masz 3 lata gwarancji na procesor i wentylator. Bez łaski. Ale to pewnie nie Intel bo… wentylatory Intela się nie psują (przynajmniej ja nie spotkałem się z takim przypadkiem) :wink:

Jeżeli AMD to nie wiem bo nie kupuję tych procesorów ale teoretycznie rzecz biorąc, jeżeli na karcie gwarancyjnej masz 3 lata gwarancji na procesor w wersji BOX (czyli w całości), a nie na procesor i wentylator osobno to wg mnie można się kłucić.

Jeżeli zaś kupowałeś procesor osobno i jakiś tani wentylator to gwarancja na wetylator jest zazwyczaj koło 3 miesięcy…

Procesor amd Althron 2000.Box. Kupowałem oczywiście razem. :smiley: Wybiorę się do nich i postawię sprawę jasno. Dzięki wszystkim. :smiley:

No to się wykłuciłem. :smiley:

Lecz wstawili mi taki sam i on albo jest chyba za mało wydajny albo… :?

Temperatura 55 st. Trochę dużo, choć na dworze upał. Jak myślicie??

Musieli dać Ci taki sam, bo pewnie tylko takie są w zestawie (BOXie) z tym prockiem. Z innym, wydajniejszym musiałbyś już pewnie zapłacić :frowning:

Skoro temp 55 st.C to może lepiej zainwestować w wydajniejszy wiatraczek żeby uniknąć uszkodzenia - czego oczywiście nikomu nie życzę :slight_smile:

PS: W sumie to dobra Twoja, że się wykłóciłeś !!

No trochę masz dużą temperaturę,ale ja na swoim procku jadę już dwa lata przy temp 65 st. i jakoś żyję… Normalnie mój procek powinien mieć ok. 40 st :?

Pozdrawiam!

Dokupiłem sobie wiatraczek do obudowy. Temperatura spadła ale zastanawiam się czy w speedfanie nie powinien ten wiatraczek być widoczny?? U mnie nie jest. :?