Czy przejdziecie na Windowsa Viste?

knapik to Twoje zdanie, pozatym popuralność systemu nie zależy tylko od orginalnych wersji itp. to tylko jeden z czynników. pozatym komputery sprzedawane w sklepach będa z Vista, a to już jakiś %, nastepnie pewnie będzie “wymiana” z XP na Viste za niewielka dopłata tak jak to miało już miejsce z dokupieniem jakiejś licencji do XP aby dostac Viste za darmo [albo prawie za darmo, niepamietam szczerze mówiac]

Nie kupie ani nie przejde na viste. Styknie mi XP. Ale M$ głupio robi, ze directx 10 bedzie tylko na viste :? Ale co tam. Póki gry chodza na Xp to nie mam zamiaru przechodzić na viste.

czyli jeżeli informatyk stwierdzi, że Win Me nie jest to pupy, to już się nie zna na rzeczy? tylko co ma powiedzieć w przypadku, gdzie u niego system chodził stabilnie? owszem może skłamać i rozsiewać błędny pogląd, ale może też powiedzieć prawdę i narazić się na ostrą krytykę…

wszystko zależy od konfiguracji sprzętowej.

Duron 850MHz + ECS K7VZA + 128mb SDRAM + Riva TNT2 i Win Me działał wyśmienicie.

nie zapominaj, że Win 98se potrafi również wywalić BSoDa zaraz po instalacji…

Nie, bo nie stać mnie na orginalnego windowsa xp, a co dopiero na jakąś vistę. Poza tym mój komputer jest już za stary na takie bajery jakie ma niby oferować nowy system, a nie potrzebuje go do niczego więcej niż do internetu i worda. :x

Nawet jakby mnie było stać to Vista spowalnia kompa i niemam zamiaru się na Viste przenosić :slight_smile:

Na pewno nie kilka dni po premierze lub jakiś czas potem.

Prawdopodobnie nigdy lub po zmianie komputera.

Jeżeli Vistę będzie można nabyć za ok. 300zł to zamierzam kupić razem z nowym kompem (nowy komp przed premierą GTA4), pytanie tylko czy, a jeżeli tak to kiedy cena Visty spadnie do tego poziomu…

No chyba, że do tego czasu wine i Cedega rozwiną się na tyle, żebym mógł uruchomić GTA4 na linuksie :smiley:

O co z tym chodzi, co to jest? :stuck_out_tongue:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wine

Wine – oprogramowanie umożliwiające wykonywanie aplikacji przeznaczonych dla Microsoft Windows w środowisku systemu operacyjnego klasy Unix…

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cedega

Ja chyba zostane przy Xp poniewaz jak na razie mnie nie zawiódł proste

Phi - nawet nie wiedziałem, ze mój system jest tak drogi :o

Jak dorzucę jeszcze do tego aktualizacje - jestem krezusem :slight_smile:

BTW

O przejściu na Vistę, z powodów sprzętowych, mowy być nie może :frowning:

a sprawdzałeś że spowalnia ? czy piszesz tak bo słyszałeś od kogoś kto słyszał od kogoś innego że jego kuzyn miał kumpla co mówił że spowalnia? :smiley:

zreszta ciekawa teoria bo nawet na AMD 1,2, 512ram Vista działa szybciej od XP, a z tego co czytałem na forach o viście jeśli chodzi o gry to też działają szybciej [niestety nie mogłem tego sprawdzić u siebie] a i jak już checie coś pisać że cos na Viscie nie działa że ma duże wymagania itp. to pierw to dobrze i dokładnie sprawdzcie! Bo Vista niema takich wymagań jak sądzicie, a to że gry będa spowolnione to zabieg marketingowy, tak samo jak podanie konfiuracji do działania… z XP też tak było

Nie zmienię, może za kilka lat jak będę miał lepszy sprzęt itp. itd. :smiley:

Narazie nie mam zamiaru zmieniać osa. W następnym roku pewnie zafunduje sobie Viste do nowego kompa :slight_smile:

Jeśli wersja OEM będzie kosztować do 400zł to napewno kupie. Pozatym Microsoft nie zarabia na tym, że ktoś pójdzie do sklepu i kupi se Windowsa. On zarabia na tym, że ten sam koleś po premierze nowego systemu pojdzie do sklepu zakupi nowy produkt Microsoftu. Osobiście uważam, że systemy Windows są genialne. Nigdy mnie nie zawiodły, jestem poprostu zadowolonym użytkownikiem. Próbowałem bawić się Linuxem, nie mówie, że jest gorszy czy coś, ale Linux mi nie odpowiada. Pójde do sklepu, zakupić Viste i wiem, że będe zadowolony. Microsoft nie jesttakim “szytem” jak niektórzy określają. Może posiada dziury, ale stara się je łatać. W dodatku mając biliony dolarów Microsoft MUSI wyprodukować coś lepszego. Musi posuwać się wprzód.

Po co przechodzić skoro stare Xp jest jak najbardziej dobre …

Szkoda zagracania głowy.

Ja przeje ale jak będe miał nowego kompa.