Hehe, no tak, literówka
Przy okazji - zabezpieczenia nowego iPada2 już zostały złamane, nie tylko bezpośrednio, można to też zrobić zdalnie http://www.dobreprogramy.pl/Zabezpiecze … 23832.html Jakimiż specjalistami muszą być programiści Apple, że piszą tak bezpieczne oprogramowanie? =D>
Skoro można wyłączyć WSZYSTKIE zabezpieczenia producenta (i to zdalnie), to na ile bezpieczne są dane użytkowników, którzy mogą przecież odwiedzić odpowiednio spreparowaną stronę?
Dokładamy do tego problem z podświetlaniem ekranu, problem z “przełomowym”, ale ciągle jeszcze nie opatentowanym przez Apple dziełem Intela o nazwie Thunderbold, grafiką szybszą 5 a nie 9 razy, oraz tandetnymi aparatami. Dwa tygodnie i tyle porażek w jednym, flagowym produkcie? Ktoś jeszcze chce iPada2? Czy można się jeszcze bardziej skompromitować w oczach klientów? Można, wystarczy jeszcze trochę poczekać Lada moment wyjdą kolejne niedoróbki. Ale cóż, to przecież Apple, nikt nie oczekuje od nich jakości, czy bezpieczeństwa… Ich produkty są lepsze dzięki magii. Magia pozwala je chłodzić, działać im szybciej od innych, wbrew specyfikacji i podobna magia je zabezpiecza. :lol:
Oni nie wzięli sobie do serca hasła Media Markt, oni obsługują każdego klienta…
I jeszcze dwa gwoździe do trumny iPada2. Na całym świecie Apple zwraca 100$ jeśli ktoś kupił ostatnio iPada1, przed premierą iPada2. Na calutkim świecie, ale nie u nas. W Polsce nie ma sklepów Apple, są tylko reselerzy.
Druga sprawa do dostęp do iTunes. Kiedyś, dawno temu jak czytałem o Apple i MacOS, wyczytałem, że albo wybiera się język polski w systemie albo możliwość aktualizacji tegoż systemu. Pomyślałem - toż to totalna bzdura jakaś? Apple nie obsługuje lokalizacji? To AmigaOS miał od dawna! A jednak to była prawda. Minęło wiele lat, język polski stał się już dostępny, ba iPad2 zadebiutował w tym samym czasie co u reszty świata a iTunes nadal nie jest dostępne dla Polaków. Największy sklep muzyczny ma nas (Polaków, nie apple"zaślepionych"fanów) serdecznie gdzieś. Steve, why?