Dokładna nazwa routera T P-Link TD W8901G.Chodzi mi o to czy router ten będzie działał u mnie w domu jeżeli moim dostawcą internetu jest netia a moja szybkośc internetu jest 1,3mb/s. U mnie jest tak, że telefon stacjonarny mam w TP a internet w netii.Proszę odpowiedzieć czy router bedzię działa.Jak nie lub jest za słaby proszę o innne propozycje routerów do 120 PLN.
Zależy od tego jak duży masz dom, gdyż zasięg po wi-fi jest zależny od ilości i grubości ścian między modemem a komputerem. W 1-piętrowym domu powinieneś mieć wszędzie sygnał. Ogólnie modem jest bardzo dobry, u mnie chodzi na łączu 20MB i nie zauważam żadnych zwiech ani przycięć ani po kablu ani po wi-fi. Pingi po wi-fi są identyczne jak po LAN-ie. Bierz go śmiało!
Z tańszych routerów chyba najlepszy wybór. Choć kumpel podobno zajechał jednego TP-Linka (nie wiem dokładnie jaki model, może miał wadliwą sztukę). Twierdzi, że działało na nim Neo 2 Mbps, 24/7 ściąganie z netu pełną parą i po kilku tygodniach mu padł - nie chciał się łączyć z centralą czy coś.