Witam wszystkich chciałbym się dowiedzieć czy kupno laptopa za granicą się opłaca (UK lub USA-NY). Ponoć elektronika na zachodzie jest sporo tańsza ale jak parzyłem sobie na googlu to takiej strasznej różnicy nie ma. Czy ktoś z odwiedzających nasze forum sprowadzał może laptopa? I jak jest z gwarancją czy można go przesłać do polskiego serwisu czy do sprzedawcy on do serwisu i z powrotem?
Oczywiście interesuje mnie jakiś model 17” cali z Intel Core 2 Duo (ok. 2GHz) [na grafikach do laptopów się nie znam]. Cena max 3250w zł ;p
PS: dopiero dałem znać kilku osobą żeby się rozejrzały.
z USA sprowadzenia laptopa jest opłacalne, ceny są dam dużo niższe. Niestety jak pisał kolega wyżej jest problem z gwarancją jest realizowana tylko w USA, no chyba, że dają gwarancję międzynarodową. sam używam laptopa sprowadzonego z USA. minęły ponad dwa lata i nie miałem z nim problemu
Sam zastanawiałem się, czy nie kupić by lapa z USA, ale po doliczeniu kosztów transportu, ewentualnego wykupienia gwarancji międzynarodowej wychodzi na to samo, a może nawet drożej. Co do twojego sprzętu, to za 3250zł nie masz za bardzo co liczyć na 17’ i 2.0 C2D :D.
Jeśli chodzi o lapa to zdecydowanie najbardziej polecam TOSHIBA.
Bo dysk duży mi nie potrzebny wystarczyło by mi nawet 80GB 7200RPM i 512MB DDR. Bo takich malutkich 15” to mi szkoda brać bo jak mi będzie rozdzielczość 1024x768 wyglądała
AMD się wcale tak bardzo nie grzeją, ale myślę że lepszy jest Pentium i to zdecydowanie, ponieważ można go świetnie ztuningować, a jeśli chodzi o laptop z zagranicy to moim zdaniem lepiej kupić w polsce dlatego bo masz pewniej, jest gwarancja, a koszty są takie same lup tańsze, a poza tem gdybyś miał problem z zagranicznym lapsem to miałbyś problem…
w Polsce są firmy, które zajmują się sprowadzaniem laptopów w USA, przejmują na siebie gwarancję. Może rozglądnij się co oferują i za ile.
co do gwarancji to masz rację, ale z tymi kosztami to nie przesadzaj. W USA laptopy są tańsze od kilkunastu procent do około nawet 30%. Różnica w cenie jest więc znaczna. Natomiast w europie ceny są podobne, więc import prywatny jest nieopłacalny.
tak zgadza się ale może polska nie jest aż takim bardzo do przodu krajem jednak moim zdaniem lepiej nie ryzykować sprowadzania z usa chyba że masz np rodzinę w usa