Czy stara płyta główna pociągnie nową kartę graficzną?

cześć!

Aktualnie posiadam komputer złożony z jakiejś płyty ASUSa nie znam modelu, z ok 2004r. z prockiem Athlona 2500+, 256MB RAM DDR1 i Grafike GeForce MX400 64MB.

Czy moja płyta główna pociągnie bez problemu przykładowo grafę XFX GEFORCE GT220 1024MB 128BIT z DDR2 lub jakiś inny model karty z DDR3 + Monitor 22-24’ ??

Za jakieś 2 miechy wymienię też płytę główną, ale na ten czas chciałbym już móc korzystać z nowej grafy i monitora.

Grafiki nie zamontujesz, bo ma inne złącze niż obecna, a jak chcesz coś zmieniać to minimum procesor, płyta (można kupić z zintegrowaną grafiką, będzie lepsza od obecnej, i wolnym pci-e), pamięci, i pewnie zasilacz, w to się nie opłaca ładować pieniędzy.

Tak jakakolwiek rozbudowa starego komputera,to często kupno nowego,bo jak masz do wymiany płytę,procesor,pamięć,grafikę,zasilacz i ciekawe jak duży masz dysk to nic mocniejszego tam nie włożysz,a nawet jakby się dało (to coraz trudniejsze,kartę na AGP można dostać coraz częściej tylko z drugiej ręki,Allegro,komisy,itd.) to procesor będzie ci spowalniał,zasilacz też nowy,bo obecny nie pociągnie karty,która wymaga nawet dodatkowych linii zasilających

sprzedaj stary i kup nowy

mam płytę główną ASUS a7n8x

aha czyli rozumiem że w płycie mam wejście PCI, a nowe karty graficzne są pod wejście PCI-E?

Nie no ja mam zamiar wymienić cały sprzęt po kolei, najpierw monitor i karte myślałem, za 2 miesiące jak dostane wypłatę to nową płytę główną, jakiś dual albo quad + 8-16GB RAM. dysk mam nowy.

W takim razie jeśli nowa karta nie podejdzie, to czy Monitor 22Cale będzie działał na karcie graficznej

GeForce MX 400 64MB? ;p wiem że pewnie będą problemy z rozdzielczością, ale czy wogóle będzie jako tako wyświetlał obraz? nie chodzi mi o gry tylko o tymczasową pracę. Obecnie pracuję na 15’ z 1997r. ;D

Będą problemy kup sobie na razie HIS Radeon 9550.

Oczywiście że będzie działał monitor. Musisz jedynie kupić taki który obok wejścia DVI ma jeszcze D-SUB.