Czy ta Orange to tez Orange?

Witam

Mam takie pytanie a mianowicie czy telefon z simlockiem na Orange (ale kupiony gdzies tam za granicami polski) to taki sam telefon co ten kupionhy w Polsce w Orange? Tzn czy jak kupie telefon za granica w Orange to czy bede mógł go używać na polskiej karcie Orange? A jesli nie to czy chociaz moge isc do polskiego orange z prosba zeby zdjeli mi simlocka? Bo slyszalem ze w salonach zdejmuja ze swoich sieci ale czy to ich siec jest?

Tak.

Polski Orange należy do francuskiego (głównego) Orange.

Czyli ze moge kupic telefon na simlocku Orange z poza kraju?

Tak :slight_smile:

Ufff to dobrze:)

Dzieki

Ale niech si jeszcze ktos najlepiej wypowie dla wiekszej pewnsci:P

Tak. :wink:

marus005 a czy wielkim problemem jest skontaktowanie się z operatorem i zadanie mu tego pytania ?? Uzyskasz przynajmiej 100% pewność. :?

Nie będzie działał, a simlocka ci zdejmą za 500zł + vat

Ojej Monczkin… Ja chcialem sie zapytac tutaj bo wiem ze tu tez sa osoby, ktore moga mi pomoc. Do Orange wyslalem emaila i mi nie odpisali jeszcze.

Ale chyba nie ma takiej opcji zeby tak sie dalo:(

Na 100% nie będzie działać bo jest inny kod operatora, idea/orange ma 260-03 a w innych krajach są inne

Dzięki wszystkim za pomoc:D

Juz kupilem w polskim Orange i nie bede mial zadnych problemow…

Pozdrawiam

Taka mała dygresja odnośnie kupowania telefonów z simlockiem za granicą. Kuzynka pojechała do pracy do Włoch i kupiła sobie tam karte sim z vodafone’a Potem poszła so salonu Nokii z prośbą żeby zdjęli jej simlocka bo chce używać tej karty. Wywołała konsternację. Serwisanci latali w koło i pytali jeden drugiego w końcu znalazł się jakiś który stwierdził że owszem, słyszał o jakichs simlockach, ale nie wie jak to zdjąć. W końcu wymyslili ze muszą ten telefon wysłać gdzieś dalej i tam gdzie go wyslą zostanie ten simlock zdjęty ale to może kosztować do 70 euro… Kuzynka kupiła inny telefon. Wyszło taniej :slight_smile:

Nie wiem czy tak jest w całej Europie zachodniej ale we Włoszech tak było. Nikt tam simlocków nie zakłada. Macie jakieś doświadczenia? Wszędzie tak jest? Bo jak w innych krajach to nie wiem

Faral : niezły motyw…

a ja chciałem się zapytać czy jeśli kupie we francji w sieci orange telefon

i będe w polsce to nie bedzie mi liczony roaming

Jak masz francuskiego Sima to bedzie liczony ROAMING.

Chyba nie w komisie tylko u operatora :PPP

to mnie dziwi. moja kuzynka ma telefon na abonbament w FR-orange, i przyjechała do polski. wysłałem jej smsa i nie doszedł. od nikogo nie doszedł jej sms w polsce. nie można sie dodzwonić NIC, nigdy i nikt. w ogóle nie działa, ale w polsce i francji chyba jest ten sam zakres?

Co za różnica u operatora za 500+vat czy w komisie wymiana płytki, koszt mnie więcej taki sam, zależnie od modelu :stuck_out_tongue:

a ma coś na koncie?? w roamingu płaci się też za otrzymanie SMS-a/odebranie telefonu

ma i to dużo kasy do wykorzystania

btw. po co wysylac maila… idz do glownego salonu i sie zapytaj… wtedy bedizesz mial szybciej odpowiedz :stuck_out_tongue: