Czy ta pamięć będzie działać dobrze?

Witam, jak się okazało, nie było już goodramu pro 900 mhz w jednej kości-jako, że pieniądze wysłałem wcześniej na konto sklepu, to wybrałem inną- DDR2 1024MB PC-800 Kingston (KVR800D2N5/1G) CL 5

Moje pytanie jest takie? Czy ta pamięć jest dobra, i czy będzie działać na płycie ABIT KN9 socket AM2 (PLYABIKN9NF4) , jeśli nie jest w dualu?

będzie, przeczytaj co to jest dual

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dual_channel

:stuck_out_tongue:

Powinna chodzić. Można bylo kupić lepsze np A-Data, Corsair, Kingstony mają słabe PCB nie wyrabiają przy mocniejszym dovoltowaniu, ale i tak Elpidy (gł takie są w Kingstonach) nie lubią wysokiego napięcia.

Dzięki, konsultant przez telefon w tym sklepie powiedział mi, że tylko dwie 512 będą mi działać na tej płycie, ale zamówiłem całego 1 giga :wink: czyli wynika z tego, że na tym chipsecie nforce 4 mogę dowolnie wsadzać kości :smiley:

Kiedyś były dobre, obecnie średnie (nawet ‘‘topowy’’ model HyperX wysiada przy o/c zobacz testy na Egielda), jadą tylko na dawnej opinii.

Czy w przyszłości mogę wsadzać w pozostałe sloty pamięci kości innych firm, czy będzie to niekorzystne?

możesz pod warunkiem, że będą zgadzały się timingi i nie tylko CL, ale dla większej pewności wsadzaj tej samej firmy

Dzięki za informacje, tutaj można się wszystkiego dowiedzieć :smiley:

to niech ktoś poda jutrzejsze numery totolotka … :stuck_out_tongue:

Ja mam Kingstony tylko że 677 MhZ. Jak narazie spisuja się bez zarzutów :slight_smile:

temat rozpatrywany w aspekcie możliwości OC (podkręcania) jak rozumiem w twoim przypadku podkręcanie nigdy nie wchodziło w grę.