Według mnie nie będa pasowały, technicznie sa zgodne, ale nie widze sensu zakupu takiej odjechanej płyty i pamięci… to juz płacenie za cyferki, nie wydajność…
Na stronie producenta płyty głównej są listy z przetestowanymi pamięciami. Nie chciało mi się szukać tych konkretnych, ale wszystkie na liście były zgodne. Więc najprawdopodobniej nie będzie problemów.
A chłodzenie, to zależy, głównie od wysokości pamięci, jednak też wygląda na pasujące, bo płyta nie ma żadnych wystających zbyt wysokich elementów, jakich inne płyty nie mają.
Więc tak, jeżeli chcesz lepsza płytę, to OK, ale raczej bym kupił wiecej RAM lub lepszy jeszcze procek.
Taka płyta to tylko dla maniaków OC, a tym samym kosztem kupisz procek, który już bazowo będzie lepszy.
Bo płyta którą mam teraz jest wadliwa i musze ja wymienić (gwarancji nie uznali… ze niby ja uszkodziłem…). Ramy juz mam włożone 16gb takich jak wyżej, dlatego chce dokupić takie same. Procesor na razie jest wystarczający.
Chwilka, poszła Ci 1 płyta i chcesz kupić druga taką samą? Jeżeli tak, i jesteś pewien, że nie ty uszkodziłeś, to ja bym taki sam model omijał szerokim łukiem, a nie upierał sie na kopie.
Jak nie ma mechanicznych uszkodzeń to serwis sklepowy nie ma się czego przyczepić , nie od nich zależy uznanie gwarancji tylko od serwisu producenta. Serwis sklepowy nie ma wiedzy ani uprawnień aby odrzucać gwarancję. Wyślij bezpośrednio do producenta, zostaniesz inaczej potraktowany i zapewne dostaniesz nową PCB.