Czy te procesy z drukarki są potrzebne?

Witam

posiadam drukarkę Lexmark i podczas logowania do systemu pojawia mi się kilka procesów z drukarki w msconfig w zakładce uruchamianie mam proces “LXSUPMON” a w zakładce usługi mam proces “LexBce Server” czy te procesy są potrzebne do pracy drukarki\ czy mogę je wyłączyc?

i jeszcze jedno pytanie: w msconfig mam z drukarki te wymienione wyżej procesy, a w menedżerze zadań są 3 procesy z drukarki i pytanie dlaczego? :slight_smile: Trzeci proces z drukarki to “lexpps.exe”

możesz tylko po co ?? zostaw je… przynajmniej wyświetli ci się informacja że tusz się kończy :stuck_out_tongue:

Sory jeżeli zły dział

Złączono Posta : 16.07.2007 (Pon) 17:05

aha no to nie wyłączam, a co z procesem lexpps.exe czy to jakiś proces z udostępnianiem drukarki? bo ja nie udostępniam drukarki :stuck_out_tongue: :slight_smile:

tak

tak to zły dział.

po wyłączaj te procesy i sprawdź sam. Sprawdzając uprzednio czy to procesy drukarki czyli sprawdź producentów uruchamianych procesów. Jeżeli masz dużo pamięci operacyjnej to możesz je zostawić w spokoju.

ciekawe rozumowanie…najlepiej wyłączaj po kolei aż system się nie uruchomi wtedy to będzie znak iż to była krytyczna usługa systemowa…

wystarczy wpisać na googlach nazwę danego procesu a ukarzą się szczegółowe informacje na jego temat

ile by tej pamięci nie było to takie procesy zajmują po kilkaset kilo i ich wyłączenie praktycznie nie ma znaczenia na wydajność komputera.

Ok zostawiam te procesy w spokoju, pamięci mam 640 ddr, dzięki za pomoc :slight_smile:

nie szybciej jak się sprawdzi we właściwościach procesu po co wchodzić na net.

mam epsona i jego proces zajmuje mi 2Mb, ktoś kto ma 256 Mb ram-u to dla niego te 2 mb to może być dużo. A po za tym ziarnko do ziarnka- wyłączając kolejne nie potrzebne procesy i można przyśpieszyć kompa zwłaszcza słabego.