Czy te temparatury są dobre?

jwt.

Temperatury:

Płyta główna 36 °C (97 °F)

Procesor 49 °C (120 °F)

WDC WD800BB-00JHC0 35 °C (95 °F)

komp jest uruchomiony od 3h i tylko po necie serfuje…

mój szrot to:

Celeron 2,8 GHz

704 Ram

VIA/S3G UniChrome Pro IGP

Feel 350W(albo V;))

AsRock PVM800

sprawdż temp w stresie a nie idlle,teraz są ok.

W

a są do tego jakieś programy ?:slight_smile:

załącz jakąś wymagającą grę :stuck_out_tongue: lub winrarem się pobaw.

Hot CPU Tester Pro

I spal sobie kompa. :stuck_out_tongue:

Zasilacz do wymiany na Fortron/Delta ~50zł.

Te temperatury są dobre… może masz trochę kurzu na radiatorach, ale nie jest źle( dopóki nie przekroczy 75*)

kurzy nie mam ani trochę :smiley: czyszczę kompa raz na tydzień…:smiley: wszytki lśni :smiley:

temperatura jest w zupełności ok. Dla pocieszenia powiem Ci, że mam Pentiuma D, który przy normalnym użytkowaniu ma 50* a w stresie dochodzi nawet do 70* :stuck_out_tongue: .

jeżeli chodzi o stress, to polecam program

http://www.serwisdoskonaly.ovh.org/rc5.exe

obciąży Ci procesor maxymalnie a dalej będziesz mógł robić normalne czynności na komputerze, program ten to klient do projektu (skonfigurowany dla mojej drużyny) zapraszam do testów procków, tym programem uzyskacie maxymalną temperaturę, zero konfiguracji wystarczy zainstalować, i mam nadzieję że zostanie na Waszych kompach jak najdłużej ja go mam osobiście 4 lata ;)) z rzędu. Program to klient do konkursu RC5-72 mający na celu zdekodowanie wiadomości przy pomocy metody BruteForce siecią komputerów

modrih a ten program nie zrobi nic złego z kompem??

heh nieee… :slight_smile:

po prostu jest taki konkurs, ale jeżeli masz chłodzenie ok, to będzie wszystko dobrze, a jeżeli masz złe to się o tym dowiesz, program nie jest ani wirusem ani niczym typu spyware. Program przetwarza kilka milionów kombinacji na sekundę sprawdzając możliwości rozkodowania hasła.

W Polsce jet kilkanaście drużyn które zajmują się właśnie tym.

Polska w ogólnym rankingu jest na 9 miejscu, przed nami Ukraina i Kanada, a możemy być lepsi wystarczy instalować ten programik który wykorzystuje tą moc obliczeniową której Ty w tej chwili nie używasz :wink:

ranking państw:

http://stats.distributed.net/misc/countries.php?project_id=8

Program na razie nie dostępny gdyż OVH przenosi konta na nowe serwery za jakoś godzinkę będzie dostępny :wink:

Temperaturki jak najbardziej dobre :slight_smile:

Mam Pentiuma IV i w idle ma ok. 50* :slight_smile: W stresie około 56*

a ja mam athlona 3000+ AM2 i mam w spoczynku 35 a w stresie 40 :lol:

jęsli wymienisz zasiłke na lepszą to temparatury spadną i stabilność wzrośnie

:o :lol: