Witam . Chciałbym się panstwa poradzic czy oplaca sie inwestowac pieniadze w moj zestaw , chodzi mi naprzyklad o wymiane chlodzenia procesora poniewaz mam boxowe . chcialbym tez wymienic obudowe na cos fajnego z filtrami kurzowymi i mozliwoscia zamontowania chlodzenia wodnego , i zastanawiam sie czy nie oplaca sie mi zmienic plyty glownej na cos z lepszej polki co posiada np usb 3.0 . Prosze o pomoc i porade
Procesor : QuadCore AMD Athlon II X4 640, 3000 MHz (15 x 200)
płyta głowna : ASUS M4N68T-M LE V2
karta graficzna : HIS 6770 Fan 1GB GDDR5 PCI-E DP/2xDVI/HDMI
Jeśli chcesz USB 3.0 to chyba są już dostępne na PCI, to można coś takiego dokupić. Co do komputera to jeśli służy tylko do grania to jeszcze trochę posłuży.
Z czasem można kartę graficzną wymienić i procesor na phenoma. Co do obudowy może silentium pc gladius 800? Co do nadawania się jest lepszy niż mój i spokojnie nadaje się
Takiego sprzętu nie opłaca się wodować, bo dobre chłodzenie wodne trochę kosztuje - lepiej sprzedać proc + mobo, wymienić na i5-2500K + P67 PRO3 B3, wymienić chłodzenie na coś wydajnego, obudowa - np. Gladius polecany już i sprzedać kartę grafiki i wymienić na coś nieco mocniejszego (np. HD6850, HD6870).
Oczywiście to tylko moje zdanie, 2500K jest mocnym procesorem, do tego dochodzą duże możliwości OC - na trochę czasu powinien starczyć, a AMD no niestety póki co nie ma procesora dorównującego serii i5 i i7.