Będzie on głownie słuzyl do pracy ale czasami lubie sobie zagrac w jakas strategie nie koniecznie najnowsza. Moje pytanie brzmi czy na windowsie vista bedzie chodzil płynnie i czy da się na nim w cos zagrac??? A jesli chodzi o karte graficzna co to znaczy że karta ma 256 mb z czego 128 jest wspódzielona??
Radzę sprawdzić sposób instalacji systemu operacyjnego w przypadku awarii, bo na moim stacjonarnym Pavilionie tydzień się gimnastykowałem zanim wszystko dobrze ustawiłem. ![;
Powiem tylko, że do reinstalacji systemu służy u mnie specjalnie stworzona partycja. Systemu na płycie nie mogę zamówić bo HP już nie oferuje “recovery kit CD” (tak to się nazywa) dla mojego modelu. Stworzyłem recovery CD samemu, ale potem miałem błędy odczytu (na szczęście pominięcie plików przeszło bez zgrzytu) z tej płyty :evil: . Recovery Kit CD można zamówić z innej strony, ale trzeba mieć kartę kredytową, ale i tak nie mogę tego zrobić, bo “autoryzacja karty zakończyłą się niepowodzeniem”. :evil:
Na koniec ciekawostka: ustawiłem partycje w sposób mi odpowiadający (bo dotychczas miałem jedną wielką partycję + partycja do odzyskiwania systemu). Zgadnijcie co zrobił “System Recowery” HP… usunął wszystkie partycje i ustawił znowu jedną zajmującą cały dysk ![;
Co do testów w czasopismach, sprawdzajcie kryteria oceny, bo na przykład dla mnie waga, czy np. “trendy” wygląd dający +10 puntków nie mają żadnego znaczenia, a to co opisałem powyżej ma kolosalne.