Tak jest z Athlonami. Ja mam Athlona XP 2400+ ale taktowanie to nie 2400MHz tylko 2000MHz. A co do podkręcenia to po 1 nie każdy procesor się da (zależy na jakim jest jądrze) i raczej nie liczyłbym na wynik o 1,3GHz wyższy
Bo mam w zamiarze grac w bardziej wymagające gry. To jest na socket 939. A jakbym dał wydajniejsze chłodzenie to dałoby się? Bo ja tak marzę o procq 3 Ghz… :-k
Złączono Posta: 18.09.2007 (Wto) 16:40
a włąściwie to dlaczeog napisali na stronie że Processor AMD Athlon™ 64 3500+ jak jego sie nawet do 3k nie da sie podkręcić? :shock:
Jesteś taki ciemny czy takiego strugasz? Juz ci tu tłumaczyli, że AMD tak oznacza procesory. Ja mam AMD Athlon 64 3000+ a zegar ma 2.01 GHz. Gry, które np. wymagają 2,5- 2,8 GHz chodza płynnie.
Tak się podniecasz tym? Teraz nawet procesory 2-rdzeniowe mają przykładowo 1.83 Ghz. Teraz bardziej liczy się wydajność, pamięć cache itp, a nie taktowanie zegara
aha… wiesz bo ja nie bardzo ogarniam o co chodzi z tymi mnożnikami zegarami itp. itd. dotychczas sugerowałem sie że szybkość wynosi tyle i tyle i mi to wystarczało… :roll:
To czas się tym przestać sugerować bo teraz zegary się mają nijak do wydajności, zależy jaki to procesor, nie porównuj Core2Duo który ma zegar 1,8GHz z dużo gorszym P4 przykładowo o takowaniu 2,6GHz bo te procesory dzieli przepaść 8)
Tak to będzie dobry wybór oczywiście jak reszta podzespołów mu dorówna.
Musisz mieć na uwadze że do gier to trzeba spojrzeć na wydajność karty graficznej bo procesor nie zajmuje się tekselami tylko raczej obliczeniami zmiennoprzecinkowymi.
Aha… Moje cudo :D:Ge Force 5200 Fx 128 mb i 1 gb ramu. Kratę chcę chociaż troszkę podkręcić i proca też gdzieś do 2.5 ghz. to wszystko zrobi mi znajomy żebym ja czegoś nie spierdzielił i co wystarczy? nie musicie narzekać na kartę bo wiem że to szajzik ale narazie jestem za biedny aby wymieniac na nową ;]