Czy ten procesor będzie pasował do płyty głównej?

Witam, chcę zamówić procesor, Intel Core i5 3570K, zastąpić aktualny ,i5-2320’’.

Sprawdzałem dane, i no kurde chyba będzie pasował, ale wolę upewnić się jeszcze niż zwracać :confused:

Screeny z CPU-Z:
image
image

Tutaj specyfikacje tego procesora:

image

Fizycznie będzie pasował, ale to czy będzie działał zależy czy BIOS płyty obsługuje procesory 3-gen.

Nie zmieniaj na i5 bo różnicy w zasadzie nie poczujesz.

Wiem, że nie ma po co na i5 zmieniać.
Jednak wiesz, jak w przyszłości znajdę pracę to wtedy zainwestuje w zapewne i5-9400F albo coś lepszego.

Jednak teraz fundusze mi nie pozwalają aż tak bardzo szaleć, bo przy inwestowaniu w lepsze, musiał bym zmieniać płytę główną, zapewne zasilacz, a płytę główną już nie z DDR3 tylko z DDR4, a RAM to dodatkowy koszt 250-350zł

No OK, ale ile za tego i5? przecież to może z 5FPS podniesie… Podaj wszystkie podzespoły i ile możesz przeznaczyć.

Napisz jaką masz płytę główną: marka, model i rewizja :slight_smile:

Wiec nie szalej wcale. :wink: Za K dopłacisz ekstra, za chłodzenie do OC ekstra i za płytę, która zastąpi usmażoną, też ekstra wybulisz. Oczywiście o ile nie padnie zasilacz noname i nie pociągnie reszty. OC to nie jest darmowy zysk, a przy takich starych prockach zysk jest niewarty inwestycji już. :wink: