Czy ten smartfon ma na prawdę słabą rozdz. wyświetlacza?

Szukam smartfona do 600zl i kumpel mówi że ten smartfon ma słabiutki chinski procek i pradawną rozdzielczość

Nie kupować go? wgl widzę że chyba każdy smart do 600 ma rozdzielczość poniżej 2k więc nwm skąd krytyka. Proszę o opinie expertów
PS. wyświetlacz to technologia ips czy tfs (cy jakoś tak) bo każdy sklep podaje inną wersję

Nie kupuj, szukaj snapdragona 626 (Pewnie xiaomi).

1 polubienie

MediaTeków powinno się unikać

1 polubienie

Wyświetlacz 6,52 i rozdzielczość 1600x720. Chyba przypadkowa rozdzielczość… MediaTek nie kupuj, omija się ten szajs.

1 polubienie

A ja się niezgodę, że szajs. Miałem mediateka, mam w obecnym telefonie i tego procka chyba nawet ojciec ma w tablecie i nie płacze, że mu coś muli. Tylko ojciec nie gra w gry na tym, Internet/Youtube.

Powiem tak, jeżeli w tanich laptopach (netbookach) montują jeszcze na 15 calowych ekranach HD matryce to i tu 1600x720 nie jest tragiczna (tymbardziej, ze on dłuższy niż standard i stad te 1600). Oczywiście lepiej byłoby wyszukać cos z FULL HD, ale wyżej już nie ma sensu iść. Chyba, ze chcesz koledze zaimponować. Sam mam Prime 2 za 250 złotych z, 5,5 cala na 1280x720 i nie narzekam. Gorzej gdybyś trafił na chińskie smartony z ekranikami w stylu 800x640 i 5,5 cala.

Analogicznie z procesorem, jest to starsza i budżetowa technologia, ale nie powiedziałbym do niczego. W połączeniu z 4 GB pamięci i 64 wewnętrznej nie wygląda ta wydajność tragicznie.

Jednym słowem : budżetowiec z dołu średniej półki, znajdziesz pewnie lepsze, choćby wspomniane snapdragony w Xiaomi, ale… trochę musiałbyś dopłacić.

1 polubienie

Miałem Moto G 2nd (drugiej generacji) na MediaTeku. MediaTek nie wyrabiał, szczególnie przy bardziej złożonych aplikacjach jak i w grach (gry, wiadomo). Może dlatego nie wyrabiał, bo to stary model telefonu na MediaTek. Dziś, nie wiem jak jest z tym procesorem, może poprawili go. Ja na pewno więcej nie kupię telefonu na tym procesorze.
Obecnie mam telefon z Samsung Exynos 7870, kupiłem go zaraz po Moto G 2nd. Nie ma co porównywać.

1 polubienie

U mnie prawie ten sam, trochę podrasowany 5-10%. Tylko ja złożonych aplikacji czy gier nie mam, żaden to komfort na 5,5 cala… Wszystko zależy więc od tego “do czego” ma być smartfon. :wink:

Dziękuję za konkretne i czytelne odpowiedzi. Tel ma być głównie do gier więc będę unikał MT. Dzięki i miłego dnia wszystkim :smiley: