Czy ten zasilacz wystarczy do Asusu Nvidia 9800 GT?

Witam. Planuję wymienić zasilacz z 230w na 400w ponieważ zmieniam kartę graficzną z GeForce Nvidia 8500 GT na Asusu Nvidia 9800 GT. Chciałem się was zapytać czy taki zasilacz http://allegro.pl/promocja-zasilacz-400w-chieftec-gpa-400s8-12cm-wwa-i3441714586.html będzie wystarczający? Proszę o szybką odpowiedź.

Pełna specyfikacja:

Windows XP

3 GB Ram

GeForce Nvidia 8500 GT zmieniana na Asusu Nvidia 9800 GT

Procesor Intel Core 2 Duo E6550 @ 2.33 GHZ

Wystarczy.

Właśnie teraz spojrzałem na mój zasilacz i mnie olśniło. Nie jestem pewien ale może ktoś z was ma Tracer 4life/400? Na zasilaczu pisze 230V a na internecie, że ma 400W. Nie jestem pewien czy on ma 400w czy 230W

A dla kolegi volty a waty to żadna różnica?

230 VOLT, 400 WAT :wink:

Zasilacz który chcesz kupić jest lepiej wykonany niż twój oraz co ważne ma więcej AMPERÓW na linii +12V (nowa jednostka, to już trzy do ogarnięcia) :stuck_out_tongue:

Teraz mam inny problem. Chciałem podłączyć kartę dla testu i okazało się, że nie ma kabla do dodatkowego zasilania karty graficznej. Może wiecie czy jest możliwość dokupienia takiego kabelka?

Możesz kupić przejściówkę z dwóch molex’ów, ale to i tak tylko półśrodek, a brak okablowania tylko potwierdza nie najlepszą wydajność prądową twojego obecnego zasilacza.

Ja podejrzewam, że ten kabel był tylko dziwnym trafem znikł po wizycie w serwisie gdy siadła mi płyta główna

Tracer 4life400 nie posiada kabla pcie 6 pin, ani odpowiedniej przejściówki w komplecie.

To przepraszam za wprowadzenie w błąd. Mógł by mi ktoś podać nazwę przejściówki z dwóch molex’ów

Takie coś

http://proline.pl/?p=ADAPTER+2xMOLEX+6PIN

Trochę inne. W karcie mam dwa cienkie bolce do zasilania

Dodane 13.08.2013 (Wt) 20:27

bardzie pasuje 2 pin

Tak powinno wyglądać złącze przeznaczone do podłączenia zasilania:

http://c1.neweggimages.com/NeweggImage/ … 333-07.jpg

Te gniazda są takie same w każdej karcie graficznej na PCIE

Ok dziękuję za pomoc. Zobaczę ile jeszcze mi ten zasilacz wytrzyma :smiley: Jak na razie zasilacz mam 4 lata i nic się z nim nie działo D:

Radzę wymienić bo twój zasilacz nie jest dobrej jakości, poza tym mocy ma ledwo na styk.

Zasilacz ma na linii +12 180W.

9800GT ma 105W + procesor 65W co daje nam razem 170W.

Mój znajomy miał ten zasilacz razem z radeonem hd5770 (108W) i działał ale ogólnie nie polecam.

Będziesz miał szczęście jak pewnego dnia spali Ci się tylko zasilacz.

Ja także odradzam Ci tego tracer sam miałem ten zasilacz tylko 520 w ale zmieniłem na corsaira vs450 w i ejst o wiele stabilniejszy od tracera i nie muszę się bać zostawiać komputera włączonego gdy mnie nie ma w domu i nie boję się o inne podzespoły

Raz mi spaliło kondensatory na płycie głównej ale nie wiem czy to wina zasilacza :slight_smile:

Raczej na pewno wina zasilacza.

Przepraszam za odświeżenie tematu ale kupiłem nowego kompa i nie wiem czy ten zasilacz: Modecom Feel2 400w wystarczy do:

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4400+ 2.20 GHz

3GB Ram

Karta Graficzna Asusu Nvidia 9800 GT

Miałem kupować ten adapter z 2 Molex na 6 Pin. Tylko, że nie mam wolnych Molex’ów. Może istnieje jakiś inny adapter?

Teoretycznie tak, w praktyce będzie mocno obciążony a to wpłynie negatywnie na jego żywotność, poza tym ten zasilacz jest kiepskiej jakości.