Czy ten zestaw będzie dobry?

Dzieńdobry chciałbym poprosić o sprawdzenie podzespołów które chcę kupić. Proszę o sprawdzenie czy wszystkie podzespoły są kompatybilne oraz o ewentualne propozycje zamiany tych podzespołów na lepsze w podobnej cenie.Z góry dziękuję za pomoc.

Płyta główna: MSI T450 TOMAHAWK
Karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti OC LP 4GB GDDR5
Procesor: AMD Ryzen 5 2600
Pamięć RAM: GOODRAM 8GB 2133MHz CL15
Dysk: Toshiba 1TB 7200obr. 64MB P300 OEM
Zasilacz: SilentiumPC 600W Vero L2 Bronze
Klawiatura: SPC Gear GK550 Omnis Kailh Brown RGB
Monitor: Acer Nitro VG240YBMIIX czarny
Obudowa: Corsair Carbide Series Spec-Omega Black Smart Case

Chciałbym również zapytać czy będzie działać wifi w tym zestawie oraz czy razem z podzespołami dostaję wszystkie niezbędne przedmioty do złożenia komputera.

Zbrodnia przeciwko ludzkości :wink: !!!
Mimo zewnętrznej grafiki weź jakies pamięci typu 2x4 ~3000 różnica 30 zł, ewentualnie za 5 zł więcej jakieś 2x4 2666 - dual channel i prędkość ram ejst ważne. Na jednym module z 2133 stracisz z 15% wydajności

karta graficzna…

… też do wymiany.
W podobnej cenie, może + 100 zł 580 lepsza lub nawet 590

Skad na to kasę ;-)?

wywal tę zabawke, no chyba, że chcesz kupić komputer dla szpanu, nie do gry. Za 200zł dostaniesz przyzwoita budę, a różnicę 200 zł zainwestuj w lepsze podzespoły. Wielki szklany panel nie daje +10 do FPS :wink:

Ok dzięki nie mam doświadczenia w tym temacie, możesz mi powiedzieć co trzeba zrobić żeby wifi działało w komputerze

Kupić kartę WiFi z antenką i zainstalować sterowniki.

Ok dzięki za odpowiedź

Spoko, zmodyfikuj zestaw i wklej co wybrałeś, to ew. ktoś Ci podpowie :wink:
Fajnie też ze 240GB ssd za 150 zł dac na system + 1/2 ulubione gry

Właśnie myślałem o ssd dla systemu i chyba się na niego zdecyduje

nie dla systemu, za 120 gb dasz 100 z, za 240 150 zl. Na 120 dużo nie upchasz;)

Spoko

Zmiana płyty głównej na:

100zł w kieszeni, a tak samo dobra jak nie lepsza.

Zmiana obudowy na:

Conajmniej 200zł w kieszeni.

Zmiana pamięci na:

1. Pamięć G.Skill DDR4, 16GB, 3000MHz, CL16 (F4-3000C16D-16GISB)

Zmiana grafiki na conajmniej RX 580 8GB (wystarczy najtańszy dostępny na rynku)

Dołożenie dysku SSD 240GB typu Crucial BX500.

Dzięki za pomoc

Mam pytanie w specyfikacjach pisze że ta płyta nie obsługuje kart 3000Mhz dobrze to zrozumiałem czy się myle?

To zależy zarówno od procesora jak i pamięci*, jak masz szczęście to wszystko zadziała, jak nie to będziesz miał 2933 lub 2800MHz

*Są jakieś drogie i trudno dostępne pamięci do ryzenów które mają działać z wysokimi częstotliwościami, ale imho szkoda wydawać kupę kasy żeby zyskać 5% wydajności (i nie we wszystkich zastosowaniach).

Ok rozumiem a co powiesz o tym zasilaczu wszystko jest z nim spoko?

Zasilacz jak zasilacz, spory zapas mocy zostaje więc możesz w przyszłości dołożyć np. jakąś mocniejszą kartę. 3 Lata gwarancji więc pod tym względem też tragedii nie ma.

Zasilacz z dużym zapasem od sprawdzonego i polecanego producenta. Dobry wybór.