Czy ten zestwa jest wart swojej ceny?

Witam mam pytanie czy ten zestaw jest wart swojej ceny i czy pociągnie najnowsze gry na jakichkolwiek detalach płynnie? Ew. co można tanio zmienić po zakupie.

http://allegro.pl/komputer-intelcore-3-33ghz-zotac-gtx-460-amp-3x2gb-i4810184875.html

W mojej skromnej:

Karta jest OK, procek jak na pierwszą rewizję linii “i” też jest OK, choć w całości platforma jest martwa, do tego zasilacz z czarnej listy i buda tak marna, że aż przykro, z racji, że jest to licytacja to nie pchałbym się w to. Powiedzmy, że za 500zł można by to brać ale z miejsca zasilacz do wymiany…

Nie ma sensu zakładać nowego tematu, więc pytanie z trochę innej beczki. Czy ma sens zamiana Intel Core 2 Duo E2200 na Intel Core 2 Quad Q9400 i GTX 9800GT na GTX 460?

Mam płytę główną Gigabyte P35-DS3L, 3GB pamięci RAM i zasilacz Modecom Feel III 500W (ten spoza czarnej listy). Czy taki zestaw uc iągnie takiego Far Cry 4 lub GTA V na minimalnych w miarę płynnie?

Na twoim miejscu bym w to nie inwestował, lepiej sprzedać póki coś jest warte, i złożyć coś budżetowego choćby na najtańszej płycie 1150 i np. pentium g3258.