Czy to wg Was bezpieczna aukcja? Sprzedawca (sklep) odpisał ze telefon jest z polski i nie będzie problemów z Ew. gwarancja na terenie polski.
https://allegro.pl/oferta/realme-gt-master-edition-8-256gb-bialy-11870342078
Czy to wg Was bezpieczna aukcja? Sprzedawca (sklep) odpisał ze telefon jest z polski i nie będzie problemów z Ew. gwarancja na terenie polski.
https://allegro.pl/oferta/realme-gt-master-edition-8-256gb-bialy-11870342078
Wygląda wszystko ok. Wysyłka z Polski i do Polski.
Gwarancja, cóż, serwisu w Polsce niema, ale gwarantem jest sprzedawca, więc jego problem.
Mam takie dwa, kupiłem do firmy, spoko telefony, szybkie i bezproblemowe, tylko nie nadają się do słuchania muzyki, bas tak powycinany jakimiś filtrami, że jeszcze tak nie widziałem w niczym innym.
Nikt Ci nie zagwarantuje, że wszystko jest OK. Jednak patrząc tylko na sprzedawcę - na Allegro od 9 miesięcy. 99,6% osób poleca a jedyna negatywna opinia to to, że paczka w transporcie uszkodzona. Na https://www.tridis.pl/ piszą że istnieją od 2016 i KRS to potwierdza. Chyba bym się na miejscu tego sprzedawcy nie bawił w jakieś kombinacje i oszustwa.
Brak serwisu w Polsce może być bardziej uciążliwy. No ale to już sprzedawca musi zapewnić. Pytanie jaką jakość serwisu oferuje.
@wasabi1084 a nie ma tam jakiegoś equalizera jak w 6 pro? U mnie w innej marce jest equalizer, który można ustawić tak, że stara się zgadywać czego słuchasz i ustawiać najlepszy dzwięk, co moze się nie podobać.
Jest, ale ja nie korzystam z żadnych equalizerów, bo tylko szatkują dźwięk. To się nadaje do czegoś, jak ma się podłe słuchawki. Ale przy porządnych to wyłącznie robi bałagan.
Wytłumaczę to tak. Wyobraź sobie, że ze zdjęcia usunąłeś barwę zieloną. Potem zapisałeś zdjęcie, wczytałeś i dodajesz zielony, co ci wyjdzie? Na pewno nie to co na oryginale. I tak samo jest z dźwiękiem. Bas brzmi z tego telefonu tragicznie, na BT, na wyjściu Jack, tak jakby klepało się kotlety, zero głębi.
Ja rozumiem, equalizery są na słabe słuchawki albo na humory brzmieniowe, jak ktoś się chce doładować basem albo sopranem.
Chodziło mi o to, że takie zintegrowane z telefonem equalizery potrafią od nowości być ustawione na automatykę i warto to sprawdzić. Pewnie nic takiego nie jest włączone, ale ja bym z ciekawości poszperał i sprawdził:)
Wszystko co było do psucia dźwięku wyłączyłem.
To samo powiesz o Vipre4Android? Wymagany Root. Ja to miałem na swoim LG V30 + James DSP i co? Bomba!
To ma jakiś związek z pytaniem autora wątku? Jak i powyższe wpisy.
Dziękuje za odpowiedzi. Tez wyglada mi k, ale warto się upewnić ze inni widza to podobnie. Co do dźwięku to w sumie dobrze ze poruszyliście ten wątek, z recenzji wyczytałem ze ten model ma głośniki mono. Aktualnie mam iPhone 6s - tez ma chyba mono. Jeśli ktoś z Was miał to czy dźwięk będzie porównywalny? Bo w sumie taki mi wystarczy.
Obejrzyj recenzje na YouTube, to może będzie więcej informacji na temat dźwięku.
Nie, jest gorszy. Do ludzkiego głosu jest wystarczający, ale reszta wypada słabo. Wystarczy, żebyś słyszał dialogi w filmie i że coś tam gra, ale basu 0, na dodatek jak dasz głośniej charczy.
Głośnik wewnętrzny jest jednym z najgorszych w telefonach.
Na dodatek na słuchawkach tez jest słabo, co mnie mocno zdziwiło. Po aktualizacji do wersji 11_A.10 (trzeba VPN zainstalować i przestawić na Singapur), sporo się poprawiło, ale nadal coś jest nie tak.
Te telefony są bez problemu dostępne w marketach, wersje 128 różnią się jedynie pamięcią, więc najlepiej iść i sobie zobaczyć i posłuchać.
Ok dziękuje za info, przy najblizszej okazji sprawdze pozdrawiam
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.