Czy to dobry wynik testu karty 6800XT?


(Progrot) #1

Witam.

Własnie przetestowałem kartę Galaxy GF6800XT 128mb 256bit-ów programem 3D Mark 03 i dostałem 5921 pkt.

Czy to dobrze?? Czy to wysoki wynik.

Karta była podkręcana znaczy kupiłem ją podkręconą !!


(system) #2

Nie wiem, ale na stronie http://www.benchmark.pl/komparator-gpu.html razem z Core2Duo E6600 dostała w 3DMark 2003 8700 pkt


(JARObb) #3

Zakładając, że masz model na pamięciach DDR3 - http://hwbot.org/benchmark/3dmark03/ran … 22#start=0#interval=20


(Kplodygowice1) #4

chociaż jestem ponad takie problemy, śmiem twiedzić,że zarówno jeden jak i drugi wynik jest niestety słabiutki :frowning:

gniazdo agp jest stracone i każda inwestycja w niego to nieporozumienie, ponieważ bardziej opłacalnym jest np.przeznaczenie tych pieniędzy na alkohol czyli po prostu przepicie ich,czego wymiernym efektem jest ból głowy zwany popularnie kacem.

gbybyś jednak posiadał gniazdo pci-e również nic to nie zmienia, ponieważ (niestety) do odtwarzania formatu hd potrzebny jest układ nV od serii 8… i od tej serii warto coś kupić


(Progrot) #5

http://zapodaj.net/7c949b6d002a6.bmp.html

ZDJ z AIDA64

A chciałbym podkręcić mu zegary ale niema ta karta czujnika temperatury!! .

Może kupię wentylator z czujnikiem co o tym sądzicie. Temperatura bedzie zgodna czy nie???


(JARObb) #6

I co da Ci podkręcenie? Pare FPS’ów w GTA SA? Nic lepszego nie pójdzie.

Wentylator z czujnikiem? 1-szy raz słyszę :slight_smile:


(Progrot) #7

to co mam zrobić żeby uzyskać więcej pkt. ??


(system) #8

Sprawdź w RivaTuner jak identyfikuje Ci GPU na tej karcie. Jeżeli będzie to NV40 to poczytaj o odblokowaniu/moddingu tej karty.


(igrek) #9

Jakieś 8 lat temu to był świetny wynik, czyli za epoki kamienia łupanego. Karta da rade ze starymi grami, podkręcanie jej i tak nie ma sensu.


(JARObb) #10

Na Twoim sprzęcie nie dasz rady uzyskać więcej.


(Gural7) #11

dziś karty robią po 100k w 3dmark03 więc 5 k to naprawdę GTA SA /HL2


(Progrot) #12

Wiesz ta karta została podkręcona do 16pp,6vp i gdy włączyłem 3d mark to kamputerek się zresetował.

Jak mam zrobić co odblokować żeby działało stabilnie.

Dodane 13.08.2012 (Pn) 23:10

tylko najgorsze że niewiem jaka temperatura jest bo niema czujnika w everest niema i w innych tez :frowning:

Dodane 14.08.2012 (Wt) 0:08

coś takiego chcę kupic na tą kartę http://allegro.pl/arctic-cooling-accele … 92194.html

Dokładnie to karta Galaxy GeForce 6800XT 128MB 256Bit AGP X8

Chyba bedzie pasować. Tylko zastanawia mnie jedno, to na GPU a na te pamięci to najdzie i czy muszę kupować na te pamięci jakieś taśmy termo… ???


(system) #13

Może nie można odblokować wszystkiego tylko część.

Na pamięci kup termopady.


(Progrot) #14

aha ok

Dodane 14.08.2012 (Wt) 22:35

a może wystarczy paste nałozyć czy to nie wchodzi w gre ??


(system) #15

Na kości pamięci kupiłbym termopady, one mają 1-2mm grubości i wtedy dobrze przylegają, pasty tyle nie nałożysz.


(Progrot) #16

też prawda.

A jakie kupić możesz mi dać na allegro linka do takich

bo wpisałem tą frazę i wyskoczyły mi 4 aukcje i nw czy oto chodzi


(system) #17

http://allegro.pl/listing.php/search?sg … ad&order=p

Ja bym kupił o grubości 1mm, kiedyś kupiłem 1,5 czy 2mm i były za grube, ale to też zależy od karty i chłodzenia.


(Progrot) #18

ok to kupie chyba te http://allegro.pl/3m-thermopad-termopad … 14680.html

Dodane 15.08.2012 (Śr) 22:02

dziwne gdy włączyłem gre to zaraz po włączeniu 1 misji karta zaczeła pokazyywać jakieś paski czerwone przerywane linie takie

Gdy ruszyyłem kartą paski znikneły

Co to może być ???


(JARObb) #19

Ruszyłeś kartą w slocie? Średni pomysł, ale jak widać skuteczny. Wyciągnij karte i przeczyść slot. Sprawdź, czy nie są powyginane piny.


(Progrot) #20

ok zaraz sprawdzę

Dodane 17.08.2012 (Pt) 0:04

wiecie co chyba pomogło bo jak narazie karta działą **

Wyczyściłem slot i nic wymieniłem pastę znaczy już wymieniałęm z 3 tygodnie temu ale więcej dałem jej to mx-2 i to tyle jak narazie pomogło.

:stuck_out_tongue:

Teraz tak komputerek mi się zawiesza to może być ram ? ?

jedne mam 1GB kingston ale 2*512 400mhz + jedną china HYNIX 1gb i niby to 400mhz ale weszło mi na 333mhz czyli to nie pc3200 tylko 2700

kupiłem też orginalną za 15zł pamięc orginalną kinston też 512mb też 400mhz i też CL3 i co niedzziała komputer wczytuje system i pach i restart! !!