Czy to dobry zestaw do Quake Champions, fortnite, counter strike 1.6, lol, Dishonored RHCP, dark souls 2 scholar of the first sin

intel pentium G3220
10gb ram ddr3 1333
win 10
dysk ssd 120gb
dysk hdd 250gb
gt 630 później coś mocniejszego

G3220 to słaby CPU, gorszy od Twojego Quada, ale późniejsze możliwości rozbudowy oczywiście sporo większe. Na ten moment będzie mniej FPS niż obecnie bez wymiany CPU.

1 polubienie

a jaki byś polecił procek ?czy i3 2120 jest dobry

Człowieku (?), przestań trolowac….
Masz w domu złom z Core Quadem na którym nie możesz grać i kupujesz identycznie takie same złomowisko.

Karta GT 630 jest gorsza od APU niesławnych Buldozerów AMD, na tym gównie pograsz w 50-60 FPS w CSGO, o ile procek ai komputerowych przeciwników wyliczy z taką prędkością.
Zrozum człowieku, z a 500 zł nie kupisz z Alegro dobrego komputera do gier, choćbyś naoglądał się wszystkich “składamy komputer za 100 zł”.

1 polubienie

G3220 to 4 generacja, więc musiałby to być co najmniej i3 4130.
Co nadal nie zmienia faktu, że masz grafikę do wymiany i jakbyś w końcu w 48 temacie zrozumiał co piszemy to byś dobrze na tym wyszedł.

czy ja wiem w cs go na gt 630 i q8300 mam od 65-80 fps na nowym dust i nuke

to zależy od gry mówię do cs 1.6

Ok, ja sprawdziłem na Youtube pod CS GO, ale na poważnie:
Q8300 ~~= G3220 = zakup egzemplarza muzealnego.
Dokup do swojego jakąś kartę graficzna, radziliśmy Ci dwa razy / weź coś na integzre AMD i nie rób w domu śmietnika :wink:

1 polubienie

Ja takie śmietniki chętnie przyjmę. Odświeżam je i puszczam dalej w świat - do codziennej konsumpcji internetu wystarczą aż nadto.

Teraz mam trzy blaszaki po palaczu. Dramat.

obudowę wczoraj zniszczyłem z nerów (na kogoś).czy mogę używać komputera z rozwalaną obudową

Dostaniesz w warzywniaku:

Jasne, że wystarczą (choć bym i3 wolał od G): poczta, you-tube i film Full HD :wink:
Gorzej jak ktoś chce na tym grać :wink: Da się modernizować, ale jak się ma w domu, bo brać kupić set i wyienić wszysko poza obudową i płytą :wink: