Czy to dobry zestaw?

AMD Athlon 200GE
Płyta główna MSI A320M PRO-VD/S
Zasilacz Chieftec 450W
Dysk twardy HDD Seagate 500GB 3,5’’
4GB 2400MHZ DDR4 (kiedyś do kupie druga kość)
jeśli integra gorsza to gt 630

Używając Windowsa 7 lub 10 x64 to minimum 8GB RAM.

Kup w miarę możliwości szybszy RAM, fajnie jakby było 3000 MHz bo Ryzen dostaje widocznego kopniaka od RAMu.
Jak masz dać 4GB to najpierw daj tą dedykowaną, bo jak Integrze dasz 2GB to nie zostanie RAMu na gry.

On tyle chyba nie potrzebuje :slight_smile: wydaje mi się, że 512 mu starczy, ewentualnie czasem lekko przejdzie do współdzielonej. Vega 3 w moim lapku, ten sam układ w sumie, ma 256 MB przydzielone i przy teście na SKyrimie nie zajmowała 0,7 GB łącznie. 1 raczej na 6,8 lub 2 GB dla Vegi 10,11 ;-)Tak mi się wydaje, mimo iż niektóre testy pokazują b. małe różnice.

starczy do cs go windows 7

Trochę mu braknie, z Ramem 2 x 4 2666+ mógłbyś liczyć na stabilne 60-65 FPS w LOW, czyli tyle ile łyknie zwykły monitor.
Przy 1 kości i 2400 będą spadki.

jak bym miał dwie takie był by boost fps

No to w Dual channel by był, na 100 licz, ale niżej 60 nie powinno spadać, sam widzisz video. Dual i szybszy Ram dadzą z 10-15% na plus.

wiesz co mi sie ten zestaw .chyba nie opłaca mój rzęch na takich ustawieniach ma więcej fps 60-70

Z tym więcej to nie wiem, nibty Vega 3 w benchmarku wychodzi nieco epiej, ale fakt: wyniki sa porównywalne, ta integra tylko przypadkowo nadaje się do gier :wink:

nie rozumiem dlaczego mój stary komp ma lepsze wyniki.procesor i karta wypadają gorzej niż tamten zestaw

Bo procesor jedyne co ma robić to nie ograniczać grafiki, CPU generuje mało FPS, a jedynie ma wystarczać ilościowo na potrzeby gry. tak samo RAM, jego wyższa prędkość daje mało FPS i trzyma stabilniej wysokie FPS , ale ilościowo musi być go wystarczająco. Za generowanie FPS odpowiada grafika, która w Twoim starym kompie kuleje. Wg mnie za te pieniądze lepiej kup dobry zasilacz i dobrą grafikę, a resztę zostaw aż będziesz mógł wymienić podstawkę na nową za jakieś 1000 zł, ale najpierw koniecznie zmiana grafiki.

dziękuje za wyjaśnienie.wpadłem na pomysł zepsuje komputer przed urodzinami a rodzice sie dołożą na kupno czegoś mocniejszego.nie będę tam ładował karty droższej niż cały komp

Jak kupisz kompa za 1500zł to grafika będzie taka sama, więc nadal Ci się to opłaci.

to jest warte z 200zł
q8300
8gb ddr3 4x2gb
dysk hdd 250
gt 630
płyta acer m480

Jest kiepskawo, ale nie tragicznie.
Tu by się opłacało zrobić tylko jedną rzecz:
dorwać tanio gt 750, rx 450 lub rx 550 w granicach 250 300 zł coś znajdziesz.
Resztą środków dołóż zaś na nowy. Z tymi kartami będziesz miał znaczny wzrost FPD i 100+ lekko w CSGO, nawet nowsze gry typu Wiedźmin 30+ pójdą, ale mogą być zwiechy na procesorze :wink:

Jest stare, ale nie masakra.
Kup zasilacz jak SilentiumPC Elementum 450W za 130 do tego rx 570 4GB za kasę którą masz, a zobaczysz duży skok FPS. Później jak będziesz chciał załatwić kompa to zostanie przełożyć stary zasilacz i grafikę, te chowasz do szafy, psujesz kompa, wyciagasz od rodziców 1500 zł i kupujesz fajne części już bez zasilacza i grafiki.

Wyproszę max 400zł

Może im się Ciebie szkoda zrobi że nowe podzespoły poszły z dymem i dostaniesz więcej, a jak nie to na wakacjach do roboty :smiley:

mam pytanie a w cs go na ps3 grają ludzie