Czy to moja wina, że to zamówienie z czerwca nie zostało opłacone, czy jednak wina punktu odbioru i nie muszę płacić wezwania do zapłaty?

Przepisami do czego? Bo to kiedy ma oddać kasę firma kurierska, i w jaki sposób określa się w umowie.

Zresztą sam napisałeś.

Skoro kurier nie pobrał kasy, to nie zaistniała transakcja, bo nie może on wręczyć paczki za pobraniem, nawet do obejrzenia, a już tym bardziej zostawiać bez otrzymania zapłaty. Więc w imieniu sprzedawcy nie wywiązał się z usługi, jest tak samo jakby ukradł paczkę, zgubił itd. to niema znaczenia.

Tak myslałem. Zero wiedzy prawniczej a rozgadany jakby ze dwa kierunki opanował wraz z wykładniami. :rofl:

A dokładnie jakie przepisy to reguluja? Prosze o konkretną odpowiedź. Ustawa, artykuł i paragraf.

Stukaj sie w czółko stukaj. Moze od tego jakiś synaps przybędzie

ja myślałem że trollujesz a ty po prostu głupi jesteś…

Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.

@wasabi1084 A ty juz wiesz jakie przepisy? Szukaj. :joy:

W tak pięknych okolicznościach przyrody i, tego, niepowtarzalnej pozwolisz, że podam ci jedyny przepis jaki ma sens w przypadku twoich wywodów. link. Polecam ci serdecznie.

Czyli nie wiesz. A „wywracanie kota ogonem” twojej niewiedzy nie przesłoni. :man_facepalming:
P.S. Pamietaj. Ciemnota nawet w nocy świeci. Spójrz. Dokładnie jak ta niżej

Ten temat został automatycznie zamknięty 90 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.