Ostatnio kupiłem nową nagrywarkę LG GSA-H44L i jest do niej dołączona jakaś płyta. Jest tam między innymi Nero 7 Essentials. Czy to jest program do nagrywania? Zainstaluję go i mogę nagrywać? Na ile mogę mieć ten progam?
Czyli jestem szczęśliwcem posiadającym najpopularniejszy program do nagrywania, którego darmowej i pełnej wersji nie można ściągnąć z Internetu?
Darmowej i pełnej wersji z netu nie ściągniesz. A Ty masz wersję Essentials czyli na pewno ‘Nero 7 Express’, ‘Nero Cover Designer’ (pomijam wyraz Essentials), jeszcze parę innych (samego Nero Burning ROM nie ma, ale w 99% zastosowań wystarczy Express).
Co do samego Nero to nie instaluj tego z płyty. Ściągnij sobie ze strony Nero najnowszą wersję 7 i przy jej instalacji podaj swój klucz od tej wersji, którą masz na płycie.
Jeżeli tego klucza nie masz napisanego to uruchom instalację z płyty, w krokach instalacyjnych dojdź do miejsca gdzie wpisuje się imię i nazwisko i anuluj instalację. W tym momencie w systemie będzie zapamiętany Twój klucz do Nero. Następnie uruchom instalację pakietu z netu. U mnie tak było, że po tych krokach numer seryjny ‘wypełnił’ się sam w pakiecie instalacji Nero z netu. Oczywiście taka operacja jest w 100% legalna i nawet jak najbardziej zalecana przez samo NERO (dla jasności - posiadanie najnowszej wersji nero )
Witam
Czyli trzeba z netu ściągnąć wersję testową z netu i przy instalacji podać swoj numer z płyty?(tej której dostaliśmy przy zakupie)
A czym Nero 7 Premium Reloaded różni sie np od Nero 7 Essentials?
Pozdrawiam
rożni sie tym ze ma wiecej aplikacji, np do edycji sciazek audio do tworzenia filmow, robienia znich dvd-video i inne. w sumie jest tego tam z 15 aplikacji (chyba) ale nie uzywa sie ich na codzien. ja mam osobiscie Nero 7 Premium
Nie, nie trzeba! Możesz zainstalować to z Twojej płyty i będzie działać. Jedyne co to w ten sposób nie będziesz miał najnowszej wersji (i nie zawsze będzie polska).
Właściwie to najważniejszą zmianą jeśli chodzi o nagrywanie płyt, to taka, że nie ma ‘Nero Burning ROM’ a jest tylko ‘Nero Express’. Oczywiście są jeszcze inne programy, których wówczas nie ma (np. Nero Vision). Ja osobiście używam Nero wyłącznie do nagrywania płyt, więc instaluję tylko Nero (Burning ROM/Express) oraz CoverDesigner.
Poprawka - testowałem. Instalator automatycznie wkleja tekst ze schowka Windows, więc jeżeli wcześniej skopiujemy ten klucz do schowka to automatycznie to pole zostanie wypełnione. Czyli musimy włączyć instalator z płyty, aby skopiować sobie (najlepiej na przyszłość do pliku .txt - tylko nikomu go nie udostępniajmy!) klucz, aby potem wrzucić go do aktualnego Nero.
To która wersja jest najlepsza?
Jak już zainstalowałem z płyty Essentials, to mogę ten sam klucz wykorzystać do instalacji programu ze strony Nero?
lepsza jest " Nero 7 Premium Reloaded" ale jesli uzyjesz tego samego klucza, czyli zrobisz to legalnie to albo nie bedzie dzialac albo bedziesz mial te same funkcje co w “Essentials”. jesli uzyjesz “innego” klucza (tego własciwego do “Reloaded” to bedzieasz mial duzo wiecej programow uzytkowych.
A skąd go mogę mieć? I czy legalnie?
Nie mówcie, że jak wpisałem mój klucz do Nero Essentials, to nie mogę mieć już Reoladed? Co to za interes?
Musisz wówczas wpisać nowy klucz. Nero to cała paczka programów. Zawiera ona Nero Essentials, Nero Reloaded i (przynajmniej kiedyś) wiele innych.
Skiff po co koledze życie utrudniasz?
Niech normalnie zainstaluje z płytki, a potem w Nero SmartStart (jakoś tak) klika na logo Nero i aktualizuje program
I wtedy będę miał Nero 7 Premium Reloaded? Czy jak?
Jak już pisałem wcześniej jaką będziesz miał wersję Nero zależy tylko i wyłącznie od klucza jakiego wpiszesz. Jeżeli podasz klucz ten z płyty od nagrywarki to napewno będziesz mieć Nero 7 Essentials, czyli nie Premium. Dlaczego? Ponieważ przy zakupie nagrywarki to Nero dostałeś praktycznie za darmo, a nie dadzą w takim przypadku pełnowartościowego produktu (choć w dawnych czasach Nero 5 to się dostawało pełną wersję działającą na nagrywarkach danego producenta… chlip… chlip… )
Bo nie każdy może ma takie łącze, żeby za każdą instalacją Nero ściągać z netu po 100 ileś MB danych. A tak ma paczkę ściągniętą raz i starczy (no chyba, że Nero nadal akutalizuje program co tydzień - kiedyś był taki okres przy Nero 6)
Wiesz w tych czasach wszystko mozna pobrac z internetu. A skoro dostałes płytke z Nero z nagrywarka to mozesz nagrywac ile wlezie czas nieograniczony ale to jest tylko dla ciebie płytka i tylko do twojego prywatnego użytku.
No właśnie, i mimo że nie jest to wersja Premium Reloaded, to dobre chociaż to (Essentials). Zwłaszcza iż mam legalną wersję.
Dokładnie. I tak 90% wersji pełnej byś nigdy nawet nie wykorzyształ
Racja. Ważne, żeby można było nagrywać.