Czy to normalne dla N70?

Witam

Chciałbym was się spytać o granie na N70. Czy to normalne dla tego modelu, że od czasu do czas gra przywiesza sie na ok. 1-2s ?? Bo ja tak mam z niektórymi grami np. Burnout, że gdy zrobi sie wybuch to sie czasami przytnie, a na Noki 6151 takiego problemu nie miałem.

Lecz gdy gram w gry przeznaczone dla Symbiana (bp Brother in Arms 3D) tego problemu nie ma.

Cały symbian w tym modelu. Zaaktualizuj oprogramowanie do najnowszego. W serwisie nokii na gwarancji zrobią to za darmo. Powinno pomóc :slight_smile:

A jak mogę sprawdzić jaką mam wersje Symbiana i gdzie mogę sprawdzić czy jest ona najnowsza dostępna wersja na ten model telefonu??

Sprawdzenie wersji oprogramowania : *#0000#

Aktualizacja oprogramowania w tym telefonie możliwa jest też w domowym zaciszu.

Skorzystaj z pakietu Nokia PC Suite i Software Updater.

Co do przycinania się gry - sprawdź czy czasem nie masz uruchomionych innych aplikacji (przytrzymaj dłuźej przycisk który mają tylko telefony z Symbianem) [jest po lewej stronie na brzegu klawiatury]

Pzdr.

Gdy wpisałem *#0000# to wyskoczyło mi:

V 5.0638.3.0.1

18-09-06

RM-84

Po dacie patrząc chyba stara wersja

A czy taka aktualizacja przez Nokia PC Suite jest bezpieczna ??

Ma ktoś może jakiś poradnik lub instrukcje jak się dokładnie to robi ?

PS. Znalazłem taką strone http://europe.nokia.com/appmanager/Unit … ndowState=

I gdy wpisałem ten mój kod z pod baterii wyskoczyło:

Version:

5.0705.3.0.1 Get it

Program Software Updater poprowadzi Cię za rączkę.

Najważniejsze to pamiętać o odpowiedniej ilości prądu w baterii (tel nie może się wyłączyć podczas wgrywania oprogramowania), no i uważać na to co elektrownia robi - żeby nie wyłączyła Ci prądu w najlepszym momencie. :wink:

Robi się to tak - podłączasz kablem telefon do kompa - uruchamiasz nokia PC Suite - klikasz na Aktualizacja Oprogramowania (albo jakoś mocno podobnie). I czytasz uważnie komunikaty. Aplikacja sama poinformuje Cię czy jest nowsza wersja softu.

A gdy w przypadku by coś się stało i aktualizacja by się nie udała to co musiałbym zrobić by naprawić to ??

PS. DO czego służy funkcja “Kopia Zapasowa” w Nokia PC Suite ??

Dawno, dawno temu - jak jeszcze SU nie było tak powszechnie dostępne, pytałem o to drogą mailową serwis nokia. Odpowiedzieli że tak uwalony telefon naprawią w ramach gwarancji - ale nie wiem czy się Ich stanowisko w tej sprawie nie zmieniło… Możesz napisać @

KZ służy jak sama nazwa wskazuje do tworzenia kopii danych z telefonu. Całego, bądź tylko z pamięci wewnętrzej, bądź wybranych elementów.

Czy ten Update skasuje mi wszystkie dane jakie ma mam na telefonie?? Bo gdy włączyłem Nokia Software Updater to wyskoczyło, że mam zrobić kopie zapasową plików i kontaktów.

sebatan - dobrze, że czytasz komunikaty :wink: - a nie kładziesz czoło na enter i leeeeci. :smiley:

Powiem tak - dobrze Ci sugeruje SU. 8)

SU - Czyli co ?? :?

SU - Software Updater

Na razie nie zmieniaj oprogramowania. Zrób to dopiero po zmianie PC. Tu masz szczegóły:

http://forum.symbianos.pl/viewtopic.php?t=2480&start=0

Jaki ja mam wybrać Produc Code ?? Telefon był z Orange PL ale jest już zdjęty simlock i używam Play.

PS. Co mi daje to że zmienię PC ??

WSZYSTKO jest TAM napisane!

wpisz te PC: 0524090 - to jest czysty najnowszy soft bez orange menu.

Możliwość wgrania najnowszego czystego softa.

Wszystko TAM PISZE!

Czysty soft - Co masz na myśli ??

I dlaczego według ciebie powinienem wybrać ten kod ?? Czym się sugerowałeś??

Bez żadnych śmieci operatora typu orange menu itp. Oryginalny soft od Nokii.

Bo to jest PC do tego softa co napisałem wyżej.

Czytanie nie boli!

Ja mam już wgranego Softa beż tych śmieci, ale telefon był z Orange (na klapce od aparatu jest ten znaczek Orange N70).

I tak dla pewności spytam. Czy zmiana PC jest bezpieczna ??

Będziesz miał nowszego: 5.0705.3.0.1

TAK

A gdyby nie zmienił tego PC to czy wgrałyby mi się te śmieci z Orange jak już teraz ich nie mam ??

Czy jak po wszystkim zmienię ten nie org PC na mój org PC to czy te “kochane” Orange menu uaktywni się??

I ostatnie pytanie(też dla pewności).

Czy istnieje taka możliwość, że po zrobieniu Update simlock uaktywni się ??