Chciałbym was się spytać o granie na N70. Czy to normalne dla tego modelu, że od czasu do czas gra przywiesza sie na ok. 1-2s ?? Bo ja tak mam z niektórymi grami np. Burnout, że gdy zrobi sie wybuch to sie czasami przytnie, a na Noki 6151 takiego problemu nie miałem.
Lecz gdy gram w gry przeznaczone dla Symbiana (bp Brother in Arms 3D) tego problemu nie ma.
Aktualizacja oprogramowania w tym telefonie możliwa jest też w domowym zaciszu.
Skorzystaj z pakietu Nokia PC Suite i Software Updater.
Co do przycinania się gry - sprawdź czy czasem nie masz uruchomionych innych aplikacji (przytrzymaj dłuźej przycisk który mają tylko telefony z Symbianem) [jest po lewej stronie na brzegu klawiatury]
Program Software Updater poprowadzi Cię za rączkę.
Najważniejsze to pamiętać o odpowiedniej ilości prądu w baterii (tel nie może się wyłączyć podczas wgrywania oprogramowania), no i uważać na to co elektrownia robi - żeby nie wyłączyła Ci prądu w najlepszym momencie.
Robi się to tak - podłączasz kablem telefon do kompa - uruchamiasz nokia PC Suite - klikasz na Aktualizacja Oprogramowania (albo jakoś mocno podobnie). I czytasz uważnie komunikaty. Aplikacja sama poinformuje Cię czy jest nowsza wersja softu.
Dawno, dawno temu - jak jeszcze SU nie było tak powszechnie dostępne, pytałem o to drogą mailową serwis nokia. Odpowiedzieli że tak uwalony telefon naprawią w ramach gwarancji - ale nie wiem czy się Ich stanowisko w tej sprawie nie zmieniło… Możesz napisać @
KZ służy jak sama nazwa wskazuje do tworzenia kopii danych z telefonu. Całego, bądź tylko z pamięci wewnętrzej, bądź wybranych elementów.
Czy ten Update skasuje mi wszystkie dane jakie ma mam na telefonie?? Bo gdy włączyłem Nokia Software Updater to wyskoczyło, że mam zrobić kopie zapasową plików i kontaktów.