Witam, ja się wiążę z takim problemem. Wczoraj przypadkowo zahaczyłem o kabel podłączony do komputera, przez co skrzynka przewróciła się na bok i lekko przywiesiła. Miałem wtedy odpalonego counter strike’a, przez co komputer jeszcze bardziej oszalał. Zaczął się samoistnie wyłączać, kilka razy miałem bluescreena. Dzisiaj, około piętnastej próby uruchomienia wszystko było ok. Jednak gdy znów włączyłem csa, to nagle komputer zaczął strasznie mulić Mam standardowo 200-300 fps, a dzisiaj jedynie 30. Czy to może być wina jakiegoś ewentualnego uszkodzenia procka, czy może jakiś wirus? Dodam, że jedna cząstka od procesora wypadła z niego, dokładnie ta
. Starałem się ją włożyć, ale nie wiem czy zrobiłem to dobrze.
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi 
Uderzenie mogło spowodować uszkodzenie.
Przede wszystkim jak się nie odpala, to nie robi się kilku(nastu:P) bluescreenów. Można coś popsuć jeszcze bardziej;)
Opcji jest kilka:
- odpadło chłodzenie i po założeniu nie przylega jak powinno-przegrzewa się i wyłącza - jak zdjąłeś z pastą do zdjęcia i nie dałeś nowej, to robisz wszystko w swojej mocy do upieczenia procka, więc może już mu pomogłeś zejść
- podczas uderzenia chłodzenie (w co wątpię) uszkodziło piny na płyce/procku lub mikropęknięcie w laminacie, mogłeś też to sam zrobić “wciskając” na zamontowanym procku ułamany zatrzask…
- podczas upadku uszkodziły się głowice dysku HDD
- podczas upadku doszło do uszkodzenia płyty głównej lub innych części
Ogólnie uszkodzenie mechancizne mogło pójść wszędzie, ale obstawiałbym dysk (mulenie) lub procek (resety).
Dysk sprawdź z live CD HD tunem, jeżeli nic nie wykryje, to czeka cię wizyta przy drugim komputerze i badanie części po części na innym zestawe 
musisz docisnąć chłodzenie do procesora,jak jeden bolec sie urwał to wymiana chłodzenia lub jakaś druciarnia na trytytki.
Wywiad z dyskiem prezentuje się tak 

Czyli dysk nie ucierpiał raczej;-)
Zostaje więc kwestia wymiany pasty na procku i umocowania chłodzenia, jak pancia sugerował/a, nawet jakimś drucikiem. To powinno pomóc, jeżeli nie pomoże, to będzie tylko gorzej
Jak pomoże, to zamów “nowy” cooler na Alegro i wymień, takie na druciku może znowu kiedyś się odgiąć etc.
Jutro się z tym pomęczę, dzięki za rady!
Dla mnie ten screen z hdd nie mówi nic o dysku. Wrzuć screen z Crystaldiskinfo.
Ja bym dla bezpieczeństwa kompa rozłożył i ponownie złożył. Bez tego nie ma pewności co się poodpinało.
Zanim podjąłem kroki z zapraszaniem informatyków, postanowiłem uczynić, jak wskazał mój przedmówca. Nie zrobiłem tego z całym komputerem, ale z procesorem. Jak wspominałem, jeden z klipsów był poluzowany, więc odczepiłem całe chłodzenie procesora i ponownie załączyłem. Problem wydaje się, że zniknął, bo fpsy wróciły do normy, a korzystanie z przeglądarki też nie jest już męczące dla komputera. Istnieje jakiś program, który sprawdziłby, czy komputer jednak działa sprawnie po remontażu chłodzenia?
CPUZ chyba jest najprostsze, on pokaże Ci temperaturę procka. Wystarczy godzinka gry lub benchmark. Druga rzecz, to dla “bezpieczeństwa” obniż odrobinkę z 3-5 stopnu kiedy ma się automatycznie wygaszać przy przegraniu lub dodaj dźwięk alarmujący trochę niżej od obecnego stanu
Nektóre płyty maja możliwości regulacji tego, a tak jakby coś z chłodzeniem siadało, to się dwiesz 
A czy podczas tej operacji wymieniłeś pastę termo-przewodzącą na styku układu chłodzenia i procesora?
Nie, ale pomyślałem o tym, by w najbliższym czasie tego dokonać
A temperatury prezentują się tak: