Pytanie dla osób korzystających z kilenta torrent transmission. Czy nadal jest on banowany na większości trackerów? Chodzi mi zarówno o prywatne jak i zwykłe. Jakie osiągacie prędkości w transmission bo albo ja mam coś źle ustawione albo coś jest nie tak. U mnie na utorrencie często gęsto jedzie od połowy do maksymalnej prędkości łącza, a na transmission ledwo cieknie. Ja robiłem test na ubuntu ten sam plik te same trackery i powiem szczerze, że utorrent zassał szybciej, ale wole usłyszeć opinie innych.
To wina sieci. Masz zapewne w lanie a tam wszystkie twoje protokoły sa obsługiwane jako ostatnie i dlatego wolno idzie. Nie wiem dlaczego tak jest ale w lanach tak juz jest.
to nie jest żaden miarodajny test… za każdym razem pobierałeś od kogoś innego - taka już specyfika p2p.
a porty masz odblokowane pod ubuntu??? tam jest troszkę lepszy firewall niż w windowsie domyślny to ufw i graficzna nakładka gufw.
jest jakiś sensowny sposób żeby to przetestować ? Nie mam nic poblokowane. Ściągając inne pliki jest to samo na utorrencie idzie nieźle na transmission ledwo cieknie i nie mogę dociec dlaczego.
raczej będzie brak sensownej możliwości przetestowania
proponuję także spróbować jak działa Deluge (osobiście korzystam z tego, bo Transmission jakoś mi nie leży)
w jednym i drugim programie masz możliwość sprawdzenia, czy porty są otwarte,
z utorrenta korzystasz pod ubuntu czy windowsem???
Z utorrenta korzystam pod windowsem do mniejszych plików. transmission jest posadzony na routerze i nie na sensownej alternatywy oprócz ctorrenta który nie ma webui tylko wiersz poleceń przez co jest niewygodny. Inaczej mówiąc na dzień dzisiejszy nie mogę używać nic innego jak transmission, ale z jego jakże zabójczymi prędkościami jest to męką. Dlatego próbuje dociec co jest nie tak.