Zastanawia mnie czy Unity działało by z compizem lub innym managerem okien np. fluxboxem, lub fvwm.
Ktoś testował ?
Zastanawia mnie czy Unity działało by z compizem lub innym managerem okien np. fluxboxem, lub fvwm.
Ktoś testował ?
Unity już działa z Compizem.
Unity w zwykłej wersji bazuje na Compizie, działa z nim praktycznie cały czas i bez niego pewnie nie będzie chodzić . A co do współpracy z innymi wm, możesz spróbować po prostu pod unity wydać polecenie zmieniające wm (np. openbox --replace) przy czym założe się że Unity 3D się wtedy wysypie, ale wersja 2D może ruszyć, z tym że na pewno nie z fluxboxem (jest on dosyć dziwnym wm, nie da się go używać z innymi środowiskami, bo próbowałem zrobić tandem fluxbox + xfce, jak i również tandem compiz + fluxbox, menu i pasek z fluxboxa, a jako wm compiz, ale w obu przypadkach nie dało rady).
Na gnome fluxbox działa, więc dlaczego by nie na unity ?
Hmmm, nie wiem, mnie się przynajmniej nie udało uruchomić fluxbox-a w zadowalający sposób z innym środowiskiem graficznym (może da się to zrobić na “piechotę” ale nie da się tak jak w innych wm poprzez podanie po prostu polecenia wm --replace).
A jak mogę uruchomić samego fluxboxa ?
W poprzednich wersjach ubuntu było podczas logowania do wybrania, a teraz w 11.10 jak to zrobić ?
musze dodawać wpis do .xinirc czy da się jakoś inaczej ?
W nowym też powinno być takie menu, szukaj tam gdzie wybierasz Unit 2D/3D, przynajmniej tak mi się wydaje że tam powinien się pojawić fluxbox (z tego co widziałem na print screenach to jest to przy nazwie użytkownika przy logowaniu). A jeżeli nie to zawsze możesz pominąć menadżer logowania i odpalić z konsoli startx zmieniając najpierw .xinitrc (bo pewnie sama zmiana .xinitrc + menadżer logowania nie zadziała).
rosiak112 ,
Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę zapoznać się w pierwszej kolejności z regulaminem forum, a następnie z tym tematem. Po zapoznaniu się proszę poprawić tytuł tematu, używając przycisku