Witam. Kupuje nowy komputer i chciałem się zapytać o system operacyjny: Mam możliwość darmowego ściągnięcia windows Vista Business 64 bit PL. Czy to dobra wersja Visty? Proszę o wyrozumiałośc: do tej pory nie miałem do czynienia z Vistą.
Dobra,a skąd masz taką możliwość?
Jako student-przez MSDN
Vista jak Vista dobra czy zła jak dają za darmo to bierz w ciemno oczywiście jeżeli to legal.
Jak masz możliwość darmowego pozyskania Visty to nie właściwie co się zastanawiać nad wersją,kwestia to czy posiadasz wystarczający sprzęt?
Całkowicie legalna wersja. Zastanawiam się tylko nad wydajnością systemu. Mnogość wersji w.w. systemu tak szczerze nic mi nie mówi. Jutro zamawiam zestaw: m. in. core 2 duo 2.8Ghz, 4GB ram, grafikę Radeon 4850.
Każda wersja ma w zasadzie te same wymagania.Aero zawsze można wyłączyć czy inne zbędne funkcje.Ale jak będziesz miał taki sprzęt to właściwie wersja Visty nie będzie miała żadnego znaczenia,oczywiście najlepiej jeżeli będzie 64-bitowa a taką będziesz miał.
Nie wiem na jakich studiach jesteś, ale na mojej uczelni korzystam z wielu specjalistycznych programów i Vista Business zapewnia najlepszą kompatybilność a niektóre działają poprawnie tylko na tej wersji systemu.
Pozdrawiam.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Bloog , popraw tytuł tematu, używając przycisku