Czy w Pekao24 jest opcja powiadomień e-mailem?

Korzystam z usług banku Pekao s.a. i zauważyłem, że na ich stronie Pekao24.pl jest możliwość włączenia powiadomień o transakcjach poprzez sms, ale nie znalazłem nigdzie sposobu na włączenie powiadomień poprzez e-mail. Czyżby takiej opcji nie było? Wcześniej korzystałem z usług baku BPH, ale po fuzji banków “zostałem przejęty” przez Pekao. Z tego co kojarzę w BPH opcja powiadomień poprzez e-mail istniała, a Pekao miało po fuzji ponoć zagwarantować 100% funkcjonalności przejętego banku. W takim razie pytam się gdzie są te powiadomienia poprzez e-mail. ;/

Jeśli się okaże, że faktycznie nie ma takiej opcji, to chyba czas najwyższy na zmianę banku.

Proponuję zadać to pytanie bezpośrednio do banku.Po zalogowaniu do usługi PeKaO 24 należy klikinąć na kontakt i tam zadać to pytanie.Na pewno dostaniesz odpowiedź.Tak na marginesie po co Ci powiadomienia przez e-mail.Dla bezpieczeństwa lepiej się zalogować do systemu i tam sprawdzić,co sie dzieje na koncie.

Jest taka możliwość, ale ograniczona. Po zalogowaniu się na swoje konto sprawdź zakładkę “powiadomienia SMS”

1. Taka czynność jest do zaakceptowania jeśli dostaje się przelew raz na jakiś czas. Jeśli przelewów zaczyna pojawiać się więcej ciągłe wchodzenie na stronę pekao24.pl jest męczące i niewygodne.

2. Są powiadomienia poprzez SMS, ale za każdego SMSa bank pobiera 20 gr. Dużo przelewów = dużo niepotrzebnie straconej gotówki.

3. Mając internet w telefonie (pakiet 1GB w abonamencie) i skonfigurowaną skrzynkę e-mail tak, by pobierała e-maile na bieżąco, powiadomienia drogą mailową wydają się być lepsze, bo:

• nic za to nie płacimy dodatkowo,

• jesteśmy cały czas na bieżąco z informacjami o wpłatach na nasze konto(odbieramy maile tak jak sms’y),

• skrzynkę sms’ową od czasu do czasu czyszczę. Mailowej nie, bo nie ma takiej potrzeby. Jeszcze długo jej nie przepełnię,

• …,

4 bo inne banki oferują taką funkcjonalność,

5 bo Pekao zadeklarowało, że klienci BPH nic nie stracą na funkcjonalności banku,

6 bo tak chcę!

1. Pisałem o powiadomieniach poprzez SMS w pierwszym poście.

2. Nic tam nie ma o powiadomieniach drogą mailową.

EDIT:

Zadałem. Nie odpowiadają.

Konto osobiste Eurokonto Mobilne w Pekao S.A. oferuje opcje darmowych powiadomień e-mail oraz płatnych sms (0,20zł).