Czy warto jest zmieniać przeglądarke

Witam , chciałem się was spytać czy warto sie przenosić z przeglądarki Mozilla 1.7.12 na Mozille FireFox 2.0 ?? jesli tak to prosze podać powody , jeśli nie tez prosze o jakiś powód :]

geforc a nie lepiej zainstalowac i potestowac samemu??? a pozniej wywalic ta gorsza

Chodzi głównie o niezałatane dziury ze starszej wersji,dlatego wyszła nowa wersja,mi Firefox 1.7 co jakiś czas się wieszał,z 2.0 nie ma takich problemów,przez te dziury można napisać kod,który przeprowadza atak na przeglądarkę zawieszając ją

Jak najbardziej tak, jeśli wyszła nowa wersja to wskazane jest aktualizacja (instalacja nowej) jest dziesiątki dziur załatanych względem 1.7.

Ale userowi geforc nie chodzi o Mozillę FireFox 1.7 tylko o Mozilla 1.7.13 PL

A moim zdaniem to zdecydowanie TAK Firefox jest dużo bardziej popularny, lepsza pomoc, więcej działających wtyczek, tylko poczekaj troszeczkę, aż pod FF 2.0 będa działały wszystkie wtyczki bo narazie to jest tak rónie…;]

Ale i tak Operę 9.02 polecam.

kosior6 mi chodzi tylko o to zeby przegladarka czysta bez wtyczek byla lepsza od tej mojej mozilli , nieinstaluje wtyczek i tak :]

Złączono Posta : 22.11.2006 (Sro) 16:35

a co do opery to niemoge sie przekonać cos do niej …

Skoro tak no to wg. mnie FireFox 2.0 będzie najlepszym wyborem.

Nie wiesz co tracisz spróbuj a zobaczysz co to znaczy naprawdę pożądna przeglądarka…

No ale nie chce wojny o to jaka prfzeglądarka lepsza wiec wybieraj to co Ci najbardziej pasuje.

niemowie ze opera jest zła czy do kitu :] tylko mowie ze niemoge sie przekonac do niej , jestem od poczatku neta z mozilla albo firefoxem , tak samo jak od poczatku jestem z winampem i niemoge do foobara sie przekonac choc wiem ze jest lepszy :slight_smile:

racja, Opera jest dobrą (o ile nienajlepszą) przeglądarką.

Polecam :slight_smile:

nic sciagam mozille firefox 2.0 zobacze co to , jak bedzie kit to opere instaluje i zobacze …

2.0 jest ok jak na razie nic się nie dzieje wtyczki wszystkie ok dużo dodatków też ok

no wlasnie juz mam mozille 2.0 i fajna jest nawet na poczatku , zobaczymy pozniej

A co Ci przeszkadza mieć Firefoxa i Operę i tak masz cały czas dwie przeglądarki, a tak będziesz miał trzy :lol:

Po miesiącu, dwóch czy trzech usuniesz tę z której nie korzystasz.

Pewnie byłaby to IE ale jej się nie można pozbyć, chociaż :x wiem, wiem, można :lol:

Ja przez pewien czas miałem Firefoxa, Operę i Maxthona i pozostałem przy Firefoxie.

geforc opera ma najmniej dziur o ile jakiekolwiek ma, mysle ze warto zamienic firefoza wlasnie na nia, kwestia przyzwyczajenia

ma najmniej bo nie są one wykrywane mogę się założyć że gdyba ktoś dłużej się przyjrzał jej kodzie to na pewno coś by znalazł.Ale moim zdaniem nie ma najlepszej przeglądarki są tylko różne przeglądarki, ja sam używam firefoxa dlatego że kiedy wymieniałem ie testowałem wszystkie przeglądarki i najlepiej w moich testach wypadł mi firefox a opera jakoś gorzej ale toteż kwestia gustu a poza tym firefox ma sprawdzarkę pisowni która wielu użytkownikom by się przydała ;]

Pozdrawiam

-no przydała by się.

Moim zdaniem nie opłaca się instalować Firefoxa, bez korzystania ze wtyczek.

Będą strony, które będziesz musiał otwierać w IE (z rozszerzeniem IE TAB jest o wiele szybciej i wygodniej), mogą Cię męczyć wyskakujące okna (Firefox ma blokowanie, ale bez AdBlock’a jest niczym)… i tak można wymieniać.

Oczywiście musisz najpierw sprawdzić każdą przeglądarkę. Jeśli Ci się spodoba Firefox bez rozszerzeń to korzystaj z niego do końca swojego życia :mrgreen:

Ja osobiście używam K-Meleon bardzo dobra przeglądarka ale mało znana i po angielsku ale jest bardzo łatwa w obsłudze stąd można ją pobrać http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1774&t=17

Hm, może taki OT ale tutaj chodzi o Mozilla i Mozilla Firefox, a nie o to, kto czego używa :stuck_out_tongue:

Morgen no własnie :mrgreen: :stuck_out_tongue: